Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

ASV

Afgāņi nespēj izkļūt no talibu ieņemtās Kabulas © DIENA

Kabulas nonākšana islāmistu kustības Taliban kaujinieku kontrolē un līdzšinējās valdības krišana izraisījusi haosu pilsētas lidostā, jo Afganistānu mēģina pamest tūkstošiem cilvēku, kuri nevēlas dzīvot talibu pārvaldītā valstī.

ASV infotehnoloģiju giganti pieprasīs darbiniekiem vakcinēšanos pret Covid-19 © DIENA

ASV infotehnoloģiju giganti Google un Facebook pievienojušies uzņēmumiem, kuri paziņojuši, ka pieprasīs obligātu savu darbinieku vakcinēšanos pret Covid-19 pirms atgriešanās birojos. Savukārt ASV prezidents Džo Baidens paziņojis, ka vakcinēšanās būs obligāta visiem federālajiem darbiniekiem un federālo iestāžu līgumdarbiniekiem, pretējā gadījumā viņiem tiks pieprasīta regulāra testēšanās un dažādu ierobežojumu ievērošana. Par prasību atsevišķu jomu darbiniekiem vakcinēties paziņojušas arī citas valstis.

Facebook peļņa otrajā ceturksnī divkāršojusies

Sociālo tīklu uzņēmums Facebook otrajā ceturksnī strādājis ar 10,39 miljardu dolāru peļņu, kas bija apmēram divreiz lielāka nekā pagājušā gada aprīlī-jūnijā, liecina kompānijas pārskats.

Netflix plāno ielauzties spēļu biznesā

Filmu un seriālu straumēšanas platfoma Netflix nopietni plāno paplašināt darbību interaktīvo spēļu jomā, atsaucoties uz kompānijas 2021.gada otrā ceturkšņa atskaiti, informē tehnoloģiju resurss TechCrunch.

Beizoss gatavs pirmajam suborbitālajam lidojumam © DIENA

Pasaules bagātākais cilvēks Džefs Beizoss kopā ar trim ceļabiedriem šodien plāno doties suborbitālā lidojumā, kas būs mazliet ilgāks par desmit minūtēm. Miljardiera 2000. gadā dibinātajai kompānijai Blue Origin un tās izstrādātajai daudzkārt izmantojamajai nesējraķetei New Shepard, kas kapsulu ar ceļotājiem nogādās 106 kilometru augstumā virs Zemes, šī būs debija kosmiskā tūrisma jomā.

Eksperti skeptiski par Trampa izredzēm prasībā pret sociālajiem tīkliem © DIENA

ASV juridiskie eksperti kā ļoti mazas vērtē bijušā prezidenta Donalda Trampa izredzes tiesā piespiest sociālo mediju uzņēmumus atbloķēt viņa kontus, raksta The Guardian. Twitter, Facebook un YouTube bloķēja D. Trampa kontus pēc iebrukuma ASV Kongresa ēkā 6. janvārī, jo pastāvēja bažas, ka viņš vēl vairāk uzkurinās savus atbalstītājus, apšaubot prezidenta vēlēšanu rezultātus.