Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 7. oktobris
Daumants, Druvvaldis

Iepirkšanās Varšavas IKEA

Mēs zinājām, kas ir IKEA un ko mēs tur gribam nopirkt. Katrā istabā mums ir vismaz divas lietas no IKEA iepriekšējiem apmeklējumiem Francijā un Zviedrijā. Bijām savākuši ziņas no draugiem, kur īrēt busiņu braucienam uz Varšavu un kur meklēt naktsmājas. Īpaši kārdinoša doma un visa brauciena lielais ekonomiskais pamatojums bija IKEA virtuves ar 10 gadu garantiju. Turklāt tās bija iespējams saņemt uzreiz, nevis gaidot 4-6 nedēļas, kā to piedāvā virtuvju salonos.

Pirmā un otrā stāva princips


IKEA burvība slēpjas gandrīz ideālā cenas un kvalitātes attiecībā. Lielākā daļa IKEA lietu ir ļoti ērtas pārvadāšanai, tās sapakotas plakanās kartona kārbās galda virsmas izmērā.

IKEA veikalu otrais stāvs ir bezgalīga ekspozīciju virkne - pilnībā iekārtotas istabiņas, virtuves, vannasistabas, drēbju skapji utt. Var izmēģināt katru lietu, ko grasāties iegādāties. Kā vērsies skapis, vai gulta gana plata, vai rokturis ergonomisks?

Veikala pirmais stāvs ir noliktavas, kur daļu preču numurētos un sistematizētos plauktos pēc iepriekš dotām pārdevēju norādēm pircējs sameklē, sakrāmē uz ratiņiem un līdz kasēm vizina pats. Otra noliktavas puse apmeklētājiem slēgta. No tās vajadzīgās lietas sakomplektē noliktavas darbinieki pēc augšstāva kolēģu izrakstītajām pasūtījuma zīmēm. Tās preces klients saņem pasūtījumu apkalpošanas nodaļā.

Katrai mēbelei iepakojumā līdzi ir visas nepieciešamās skrūves un skrūvgrieži, gadījumā, ja pircējs nav praktiskas dabas un mājās glabā tikai diegu spolītes.

Ievērības cienīga ir IKEA ēdnīca ar vienādu zviedru virtuvi visos IKEA, kur mums nācies būt. Cenas ir izsmalcināti zemas - maltīte divām personām ar gaļas ēdienu, kūkām, sulām un kafijām iekļāvās nepilnos piecos latos.

Polijas ceļi jāpieveic naktī


Piektdienas vakarā pārvedām bērnus no dārziņa, instruējām atbildīgos radiniekus un pirms vienpadsmitiem vakarā devāmies ceļā. Bijām saņēmuši ieteikumus caurbraukt Poliju naktī, kad tukšāki ceļi. Braucienam noīrējām vienu no ietilpīgākajiem B kategorijas Volkswagen LT35 busiņiem. Priekšējā sēdekļu rindā vieta trim pasažieriem, aizmugurējā tikpat (atpakaļceļā to aizkrāvām ar sīkprecēm). Īrēto busu saņēmām, kā pieklājas, ar pilnu benzīnbāku. Taču pirms Polijas robežas Lietuvā tvertni piepildījām līdz malām - Polijā degviela par 20% dārgāka. Ar to mums pietika ceļam līdz Varšavai un atpakaļ līdz Lietuvai.

Braucienā devāmies kopā ar vēl vienu draugu, lai nodrošinātu šoferiem iespēju mainīties. Taču nospriedām, ka nekas traks nav doties ceļā arī vienam autovadītājam. Līdz Varšavas IKEA aizbraucām bez liekas apstāšanās. Es, topošā māte, nakts vidū ieņēmu labāko (un vienīgo) guļvietu - piesprādzējos guļus aizmugurējās sēdvietās. Tikmēr puiši izmanīgi navigēja mūsu busu Varšavas piebraucamo ceļu mudžeklī, mēģinot trāpīt uz Belostokas ceļa, kura tuvumā atradās nolūkotais dižveikals. Virknē apļveida krustojumos virzieni nav norādīti vai doti tikai aptuveni. Atliek rūpīgi sekot ceļu kartēm. Sestdien ap sešiem rītā ieripojām tukšā, saulainā stāvlaukumā. Līdz iepirkšanās startam vēl bija četras stundas, tāpēc izritinājām tukšajā busiņā uz grīdas guļammaisus un likāmies uz auss.

Virtuves projekts internetā


Pirms desmitiem pamodos. Bijām aptuveni sastādījuši sarakstu ar vajadzīgajām mēbelēm, un izmantojot katrā nacionālajā IKEA lapā piedāvāto virtuves plānošanas programmas lejupielādi, uzzīmējuši abas virtuves - vasarnīcai un vectēva dzīvoklim. Teorētiski šajā programmā var saplānot virtuvi līdz pēdējai detaļai un uzreiz izdrukāt cenu lapu. Taču nav iespējams operatīvi noskaidrot, vai visas izvēlētās detaļas, turklāt iecerētajā krāsā, būs veikalā. Tur devāmies ar IKEA programmas zīmējumu, kur bija precīzi zināmi virtuves iekārtas izmēri un tehnikas izvietojums.

Arī citas mēbeles, ko bijām apskatījuši mājaslapā, gribējām izčamdīt uz vietas. No komplektējamām konstrukcijām bija plānots iegādāties lielu skapi, durvju krāsu un izvelkamo grozu skaitu precizējot uz vietas.

Bankas kartei limits beidzies


Līdz ar veikala atvēršanu devāmies brokastīs uz IKEA ēdnīcu otrajā stāvā. Iepirkšanos sākām ar virtuvēm. Biju pārsteigta, cik atsaucīgi ir poļi, gan pārdevēji, gan citi veikala apmeklētāji, kuru neliela palīdzība mums bija vajadzīga, lai orientētos izvēlnēs, kas bija rakstītas poļu valodā. Pārdevēji runā vājā angļu valodā, bet poļu valodā ir daudz līdzīgu vārdu ar krievu valodu. Virtuvju meitene pēc mūsu bildēm sastādīja sarakstu un pārbaudīja vajadzīgo sastāvdaļu esamību noliktavā. Nācās izvēlēties citu ledusskapi un citu plīts virsmu.

Ar sarakstiem gājām lejā pie kasēm, kur no rīta nebija rindu. Bijām palielinājuši norēķinu kartes limitu uz vienu dienu līdz vairākiem tūkstošiem latu, tomēr, drošs paliek nedrošs, apmaksu sākām katrai virtuvei atsevišķi. Kā tad! Otro virtuvi mūsu karte neņem! Sazvanījāmies ar telebanku Rīgā - izrādās, operatore kļūdījusies un palielinājusi limitu nevis norēķiniem ar karti, bet skaidras naudas izņemšanai no bankomāta. IKEA ir viens bankomāts, kuru mēs nevaram iztukšot sausu. No tā izņēmām virtuvei nepieciešamo summu, un apmaksātos čekus iesniedzām pasūtījumu izpildes nodaļā. Tik apjomīgai preču sakomplektēšanai nepieciešamas 45 minūtes.

Desmit guļvietas vienā VW


Divas virtuves aizņem daudz vietas, ja iegādājas arī iebūvējamo tehniku. Izlēmām nemeklēt Rīgā pa dažādām vietām to lētāko, bet pirkt visu reizē, arī ledusskapi, cepeškrāsni, izlietni, plīts virsmu un tvaiku nosūcēju. Taču šķiet, ka vienu nelielu virtuvi un mazo ledusskapi varētu ietilpināt arī vieglajā auto, izņemot aizmugurējos sēdekļus. Grūtības sagādātu vienīgi virtuves virsma.

Nopirkām arī divas divstāvu gultas bērnistabai, lielo gultu un izvelkamu guļammēbeli savai istabai un izvelkamu dzīvojamās istabas dīvāniņu. Jāpaskaidro, ka paši esam bez piecām minūtēm trīsbērnu ģimene. Tikām arī pie branga ēdamgalda, sešiem krēsliem, diviem mazākiem kafijas galdiņiem, bet opīša dzīvoklim iegādājāmies virtuves galdu ar četriem krēsliem un sienas skapi ar izvelkamiem groziem.

Triumfa ceļš mājup


Ap pusvienpadsmitiem vakarā izbraucām no Varšavas. Autobusiņš bija piekrauts līdz jumtam - dīvāniņus izpakojām un mīkstās atzveltnes daļas sastūmām starp citām kārbām. Plānojām gabaliņu pabraukt un tad nakšņot kādā viesnīciņā. Nakts brauciens izvērtās diskusijās par politiku un kino, nemanot bijām jau Lietuvā. Nevienā robežpunktā mums nemaz nevaicāja, ko vedam. Katram gadījumam visi pirkumu čeki mums bija pa rokai. Pēcpusdienā izkrāmējām busu un, nomazgājuši un uzpildījuši auto, nogādājām to izīrētājam.

IKEA. Mūsu TOP 3 preces


1. Virtuves iekārtas ar un bez iebūvējamās tehnikas - 10 gadu garantija, visu var dabūt uzreiz vienas dienas laikā, piedāvājumā arī koka virsmas (kalpo visus 10 gadus, ja kaut mazliet kopj).

2. Gultas veļa. Laba cena, bagātīgs piedāvājums arī bērnu gultas veļai, teicama izturība un kvalitāte.

3. Bērnu rotaļlietas. Pievērsiet uzmanību šūpolēm, koka saliekamajām rotaļām mazuļiem un leļļu trauciņiem no metāla - nenokaujami!

Cik tas maksā


Busiņa īre Ls 40 dienā. Ls 120 no piektdienas līdz svētdienai.
Dīzeļdegviela Ls 100 turp un atpakaļ.

Iebūvēta virtuve - Ls 1600

  • aizņem divas sienas (200cm un 120cm)
  • arī augšējie skapīši
  • iebūvēts augstais ledusskapis
  • iebūvēta cepeškrāsns antracīta tonī (priekš IKEA - dārga)
  • keramiskā plīts virsma ar sensorslēdžiem
  • izlietne un ūdens maisītājs
  • iebūvēts tvaiku nosūcējs


Iebūvēta virtuve Ls 1300

  • gar vienu sienu (270 cm)
  • bērza finiera durtiņas un atvilktnes
  • iebūvēts ledusskapis zem virsmas
  • iebūvēta plīts virsma
  • iebūvēts tvaiku nosūcējs
  • izlietne un ūdens maisītājs

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Oktobra garša

Āboli, burkāni un kukurūza no pašu dārza rudenīgos ēdienos.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko