Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Kafe 21

Kafe 21 - braucot mašīnā, tik lakonisku uzrakstu pamanīju Skolas ielas labajā pusē tūlīt aiz Ģertrūdes ielas gala. Paga, te taču kafejnīcas jau ir bijušas, šķiet, pat vairākas. Vismaz viena no tām ir palikusi atmiņā, to vadīja saimnieki, kuru uzņēmuma nosaukums diezgan skaidri norādīja uz saistību ar arhitektiem vai būvniekiem - Krītiņš un kaļķītis. Tolaik tā bija tīri laba pusdienu kafejnīca, bet pateicīgās arhitektūras dēļ varēja izvērsties arī par labu pasēdētavu siltajos vakaros. Kādas pārmaiņas skārušas šo vietu?

Pirmoreiz, gribēdams to uzzināt, devos šurp sestdienā un uzzināju, ka Kafe 21 ir atvērta tikai darba dienās. Saldinājis veltā gājiena rūgtumu ar netālu esošā Muklājvisvalža bezē kūku (diemžēl arī tā nav dabūjama katru dienu), otro gājienu veicu darba dienā. Viss notiek! Latvijas Projektēšanas savienībai piederošajā ēkā tajās pašās telpās un faktiski tajā pašā interjerā tagad apsaimniekotājs ir cits, taču princips pagaidām līdzīgs - pierastajā izskatā laba ēdnīca, kurā atrast lētas un garšīgas brokastis un pusdienas. Tā kā Vladimira Neilanda veidotā interjera gaumīgākās puses ir palikušas, jāizdzīvo tikai līdz pavasarim, tad te varēs sēdēt kā kādas Dienvideiropas pilsētas kafejnīcā līdz vēlam vakaram. Ja esat te bijis, tad atceraties, ka lielie logi siltā laikā tiek atvērti, un iznāk sēdēšana gandrīz ielas līmenī svaigā gaisā, bet zem jumta un smalkajām lampām.

Šobrīd lejā notiek galvenā brokastu ēšana. Viens no Kafe 21 rīta trumpjiem ir svaigas maizītes. Pusdienu piedāvājums ir augstāk, galvenajā zālē. Te ir gan pāris zupu, gan dažādi otrēdieni par pieņemamām cenām (teiksim, plovs Ls 1,90, liellopu gaļas azū Ls 1,80, mājas kotlete Ls 0,75, pildīta kotlete Ls 1,10). Otrēdienam klāt pienākas salāti, bet ir arī atsevišķs salātu bārs. Dažreiz esot suši. Taču galvenā Kafe 21 pusdienu atšķirības zīme ir vokpannā gatavoti ēdieni. Ja nevēlies "vienmēr silto" ēdienu, pavārs vokpannā ātri pagatavos pilnīgi svaigus labumus ar rīsu nūdelēm: dārzeņus (Ls 2,90), vistas fileju (Ls 3,90), cūkgaļu (Ls 3,90) vai zivi (Ls 4,20). Klāt var izvēlēties dažādas mērces. Tā kā Skolas ielā diezgan bieži var atrast vietu automašīnai, Kafe 21 ir vērts ielāgot pusdienu meklējumos. Nākot šurp kājām, pa ceļam var rasties kārdinājums ieiet kādā no daudzām citām šīs apkārtnes kafejnīciņām - patiesi šķiet, ka apkārt Vecās Ģertrūdes baznīcai krodziņu blīvums ir gandrīz vai lielākais, ja neskaita pašu Vecrīgu. Dažā labā vietā gan pirmo krogu jau sen nomainījis cits, bet ideja turas.

***

Kafejnīca Kafe 21

Skolas ielā 21

Atvērta no 8.30 līdz 20.00 (Se, Sv slēgta)

interjers 8888

ēdieni 8888

atmosfēra 8888

apkalpošana 88888

***

Diena ēda:

Vokpannā gatavota vistas fileja Ls 3,90

Plovs Ls 1,90

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko