Kafejnīca Bon Appetit
Saņēmām ziņu, ka Gaisa tilta rajonā esot atvērusies maza un laba ēstuvīte — garšīgi ēdieni un zemas cenas. Saucas ļoti saprotami — Bon Appetit. Izrādījās, ka saprotamais nosaukums ņemts tālejošu mērķu vārdā — ar gastronomiskiem ieročiem iekarot pasauli. Par to netieši liecina arī uz vizītkartes atrodamais SIA nosaukums — SIA Pasaules rekords. Iekarošana sākusies apmēram pirms četriem mēnešiem, un pirmie soļi izrādījušies sekmīgi: Gaisa tilta rajona biroju darbinieki Bon Appetit jau pamanījuši un iegriežoties te itin bieži. Tiem, kas jauno ēstuvīti vēlētos inspicēt brīvdienās, diemžēl šādas iespējas pagaidām nav — Bon Appetit sestdienās un svētdienās ir ciet, un arī darbdienās strādā tikai līdz pieciem. Tā kā mums jaunu krogu inspicēšana ir viens no darba pienākumiem, iekļāvāmies laikā un pēc pusdienām tīri vai saskumām, ka Gaisa tilta rajons ir tik tālu no Dienas un tik grūti sasniedzams, jo šādas pusdienas ir tieši tas, ko viens darbinieks var vēlēties, ja vien nešķiet par šauru Bon Appetit piedāvātie rāmji — veģetārie ēdieni un zivis. Minēto rāmju ietvaros pavārēm te ir izdevies uzburt pietiekami magnētisku buķeti, lai jau zemapziņas līmenī izveidotos atkarībai līdzīga vilkme. Diemžēl arī nākamais Bon Appetit solis pasaules iekarošanā paredzēts tikpat tālu no Dienas — vasaras beigās kafejnīcas līdzīpašniece Elita Freimane sola atvērt otru "bonapetīti" Jelgavas centrā.
Pārbraucot Gaisa tiltam un uzreiz griežoties atpakaļ, sliežu virzienā atrodamā Turaidas iela vismaz saulainā priekšpusdienā šķiet kā maza miera oāze blakus Brīvības ielas karavānu ceļam, uz kuru no otras puses nolūkojas kādreizējās Ērenpreisa fabrikas tukšie logu dobuļi. Bruģītis, nelielas ēciņas un uzreiz ieraugāmā Bon Appetit šilte pie vienas. Nelielā telpiņā īstenota koncepcija "āra kafejnīca iekšā": galdiņi gar vienu sienu kā gar ietves malu, tapetes ar vasarīgu Triumfa arkas ainu, kas simbolizē izvirzīto pasaules iekarošanas mērķi, un starp ēdamzālīti un virtuvi iespaidīgi dekoratīvs stabs savukārt it kā simbolizē līdzīpašnieces māksliniecisko pagātni. Tālāk virtuves lete ar veģetārajiem labumiem, pāris zivīm (tikai pangasija un lasis), saldēdieniem un dažām ājurvēdiskajām tējiņām. Senās indiešu dzīvesveida mācības ājurvēdas ēdienu gatavošanas principi Bon Appetit tiek ievēroti, taču bez dogmatiska stīvuma, galvenoties izmantojot tās gudrības, kas uzlabo garšu. Te ir turku zirņi, lēcas, pupiņas, citi dārzeņi, garšvielas… un pats brīnišķīgākais, kas Bon Appetit patiesi varētu ļaut iekarot pasauli — apmeklētāja iespēja brīvi variēt uz šķīvja uzliekamo labumu daudzumu un miksējumu. Porcija te ir nosacīts jēdziens, lūgums uzlikt uz šķīvja pa druskai no katra ēdiena tiek uztverts kā pašsaprotama lieta. Kopā ar zemajām cenām efekts ir tik pārliecinošs, ka nudien jāsāk pētīt, kā pusdienlaikā elektriskais vilciens iet no Torņakalna uz Zemitāniem…
***
Kafejnīca Bon Appetit
Turaidas iela 2
Atvērta no 9.00 līdz 17.00
interjers 888
ēdieni 8888
atmosfēra 88888
apkalpošana 88888
***
TVIzklaide ēda
Zaļo pupiņu maisījums Ls 1,40
Turku zirņi krējuma mērcē Ls 1,50
Lēcu bumbiņas ar piedevām Ls 1,50
Zivju veltnītis ar spinātiem un piedevām Ls 2,00
Maizes zupa Ls 0,80
Citronūdens Ls 0,25
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.