Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Kafejnīca/lasītava

Jāatzīstas kādā grēkā — esmu pārāk saudzīgi vērtējis tos pāris krogus, kas Alberta un Strēlnieku ielas stūra mājas pagrabā (tās pašas mājas, kuru padomju laikos pazina kā politpārvaldes ēku, no kuras ticis izmests cīnītājs par darbaļaužu lietu Fricis Gailis) eksistēja pirms tās kafejnīcas, kas te atrodama šodien. Runa ir par Kaukāza restorānu Urartu un libāņu Byblos. To gals nebija tik spējš kā Friča Gaiļa kritiens, taču vaina līdzīga — nespēja noturēt uzstādījumam atbilstošu izpildījumu. Tomēr pagrabs nav palicis tukšā, tagad palielajās zālēs ierīkots pavisam cita tipa krogs. Tāds, kurā, degunu iebāzis, vispirms izjūti patīkamu interesi, nevis nelielas šaubas, kā tas bija iepriekšējo krogu laikā. Atbilstoši nosaukumam pirmais, kas duras acīs kafejnīcā un lasītavā Pastnieks zvana divreiz, ir drukas darbi — grāmatas, fotoalbumi, žurnāli. Salikti gan augstākos un zemākos plauktos gar sienām, gan uz palodzēm un citām virsmām. Kad esi izvēlējies galdiņu — to te ir daudz, pārsvarā palieli, daži ar tik lieliem un ērtiem zviļņiem klāt, ka vari ne vien sēdēt, bet arī gulēt, ja fiziskā vai garīgā barība tevi sāk liekt pie zemes, —, vari sākt uzmanīgāk aplūkot piedāvātās literatūras klāstu. Ak jā, vispirms jāpasūta kas ēdams. Ēdienkarte atrodas uz katra galda, izvēles iespējas palielas. Pirmām kārtām jau brokastis. Tās, kā jau lasītavā pieklājas, iespējams dabūt arī tam, kurš visu nakti lasījis grāmatu un šodien piecēlies tikai ap pusdienlaiku vai pat vēlāk. Tātad gan auzu, rīsu vai mannas putra (Ls 0,90), gan ceptas olas, gan zemnieku brokastis (Ls 2,80) te pasūtināmas cauru dienu, nevis tikai līdz pulksten 12.00 kā krogu vairākumā.

Nākamā pozīcija ir salāti un salātiņi: grieķu (Ls 3,00), gaļas (Ls 2,00) un mazie zaļie. Atsevišķa pozīcija ir smalkmaizītes (Ls 0,35), to sortimentu pārzina viesmīles. Tad nāk zupas (soļanka Ls 2,70), vistas, cūkgaļas un liellopu gaļas ēdieni (liellopu strogonovs Ls 3,10), žiljeni (Ls 3,50) un daži saldēdieni (strūdele ar āboliem un saldējumu Ls 2,30). Pa dienu var dabūt arī tā sauktos dienas ēdienus par Ls 2,80. Vai kopā ar viesmīli izdomāt pats savu ēdienu.

Bet nu atpakaļ pie grāmatām un žurnāliem. Laika atvēziena ziņā te atrodamo piedāvājumu varētu apskaust pat Visvaldis no Muklāja, kur viens no interjera rotājumiem ir 80.gadu Mākslas, Avoti un citi kulturāli piesātināti izdevumi. Pastniekā atrodamie pārstāv plašāka spektra padomju gadu vērtības un šo to no vēl senākiem laikiem. Galatelpā gar sienu izliktais klāsts rada sajūtu, ka grāmatas nākušas no 70.—80.gados tepat blakus Fr.Gaiļa ielas 10 namā atrodamās LVU Bioloģijas fakultātes bibliotēkas: dabas fotoalbumi, J.Stradiņa Lomonosovs un Latvija, Ļevs Kasilis, Rainis, Zaļā zeme, Ozoliņa Miegs… Pa to laiku atnests arī ēdiens, un arī tā izskats un garša atsauc atmiņā kaut ko no padomju gadu universitātes ēdnīcām. Ja es būtu students, man šī virtuve garšotu vēl šodien.

Diena ēda:

Meksikāņu vistas kotletītes ar dārzeņiem Ls 3,80

Saldās klimpas ar ogu ķīseli Ls 1,80

***

Kafejnīca/lasītava

Pastnieks zvana divreiz

Alberta ielā 13

Atvērta no 8.00 līdz pēdējam lasītājam, brīvdienās no 10.00

Interjers 8888

Ēdieni 888

Atmosfēra 88888

Apkalpošana 88888

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko