Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Kristaps Ceplis: Grēku plūdi

Cilvēks var domāt ko vien grib. Var izgudrot dažādas jaunas ierīces, lidot kosmosā, apgāzt fizikas likumus un justies pārāks par dabu…. Taču daba tā nedomā, un ik pa laikam visu noliek savās vietās. Arī es šodien vēlējos stāstīt par pamatiem, bet daba visu nolika savās vietās! Lietus ir tas galvenais varonis, kas šobrīd diktē manas mājas būvniecības gaitu un ir nolēmis to nesteidzināt.

Lietus dēļ ievilkās pamatu būvniecība, lietus arī panāca to, ka pamatiem betonu vajadzēja vairāk, bet šobrīd lietus iesaka atpūtināt darbarīkus, ļaujot strādāt vien sūknim, kuru ik pa laikam grib aizņemties būvējošie kaimiņi.

Tas ko vēlējos patiek - zemes virskārta ir burtiski izšķīdusi. Velēna neturas kopā, bet būvlaukums, kurā zemes augšējā kārta pārdesmit centimetru biezumā ir noņemta, ir pārvērties par tādu kā purvu ar dīķa elementiem. Tur nevar normāli ar kājām iziet, kur nu vēl ar celtniecības tehniku iebraukt. Tiesa paspēju ierakt gar māju vienu meliorācijas drenu, kurā savākt lietus ūdeni no notekām. Svētīgs darbs, kas šobrīd nes augļus, bet tas ir tikai piliens manā piemājas jūrā. Lai arī pamati ir uzslieti un līdz mājas montāžai ir vēl laiks, starplaikā biju iecerējis pievilkt ūdensvadu un ierakt kanalizācijas nosēdaku. Taču pagaidām šie darbi ir atlikti līdz mājas montāžas pabeigšanai. Fiziski zemes darbus varētu veikt, bet tādā gadījumā tiktu vēl vairāk savandīts būvlaukums, būtiski apgrūtinot mājas paneļu pievešanu. Nokrišņu dēļ mani jau brīdināja, ka visticamāk ēkas montāža par kādu nedēļu atliksies, jo tā ir aizkavējusies citos objektos, turklāt papildus izdevumus noteikti radīs vairākas šķembu kravas, kuras esmu nolēmis iegādāties pievadceļa uzlabošanai.

Bet es neskumstu, ja nebūtu problēmu, mēs nezinātu, kas ir veiksme!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Neierastais ābolu obstlers

Laikā, kad radu, draugu, paziņu un sociālo tīklu burbulī galvenais jautājums ir "Vai tev nevajag ābolus?", pastāstīšu par kādu mums mazāk pazīstamu ābolu brendiju – obstleru.

Oktobra garša

Āboli, burkāni un kukurūza no pašu dārza rudenīgos ēdienos.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko