Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Krustakrogs

14.februārī ar lielām mīlētāju dienas svinībām atvēries, trešajā darbības dienā Mārupes jaunais krogs funkcionēja, kā pats tikko no gultas izlīdis, taču sirsnības tam netrūkst, un atmosfēra, kā zināms, ir galvenais ikvienā krogā. Mīlētājs nav nemākulīgs, ja rosās no sirds, nevis ar pliku tehniku. Šajā ziņā Krustakrogs patīkami atšķiras no daudziem jo daudziem bezpersoniskiem Rīgas krogiem.

Lai gan - vai Mārupe maz ir Rīga? Krustakrogs atrodas uz Rīgas un Mārupes robežas, taču formāli tas tomēr ir Mārupē. To, ko nozīmē Mārupe, nebūtu grūti izstāstīt, bet labāk tomēr ir izjust. Droši vien mani samulsināja sajūta, kuru Rīgā nebiju jutis kopš 60.gadu vidus, - apkārt dzirdēju tikai latviešu valodu.Tā kā Krustakroga otrais stāvs mazliet atgādina tādu kā senlatviešu pils un lauku kultūras nama deju zāles krustojumu, sajūta, ka neatrodies Rīgā, tikai nostiprinās.

Kad tiks pārvarētas sākuma grūtības, iemācoties prognozēt apmeklētāju plūsmu un tai nepieciešamo produktu daudzumu, lai ēdienkartes piedāvājums sakristu ar reāli dabūjamo, Krustakrogs mārupiešiem būs lieliska vieta, kur brokastot, pusdienot un vakariņot gan darbdienās, gan brīvdienās - jo visi Krustakroga pavāru gatavotie ēdieni izrādījās ļoti garšīgi pat pēc minētā atklāšanas trīsdiennieka. Gaļa sulīga, garšvielas lietotas ar mēru, saldie vienkārši brīnišķīgi. Kāpēc mārupietim stāvēt rindās Spices ēstuvēs, ja tepat Krustakrogā viņš var gaidīt pasūtījumu, sēdēdams ļoti ērtā krēslā pie kārtīga galda un no otrā stāva veroties uz savu auto stāvlaukumā pie kroga? Kurā krogā vēl viesmīlis, sajaucis pasūtījumu, jums ātri vien vietā atnesīs veselas divas dažādu ēdienu porcijas un piedāvās izvēlēties, kuru labāk gribas? Nu, un cenas te tādas, ka cilvēkam, kurš mēģina sadzīvot ar pašreizējām Rīgas vidējām cenām, nonākušam Krustakrogā, draud smaga pārēšanās.
Jā, bet kā lai nonāk Krustakrogā? Jābrauc pa lielo Mārupes satiksmes artēriju, kuru jaunie mārupieši nesauc citādi kā par Tēriņu ielu. Tūlīt aiz pilsētas robežas, kur aiz pārsvītrotā uzraksta "Rīga" stāv "Mārupe", labajā pusē uzraksts uz divstāvu ēkas vēsta, ka te arī ir meklētais Krustakrogs. Jāatgādina, ka Mārupei ir ievērības cienīga krogu vēsture. Laikā, kad Tēriņu ielu sauca par Roberta Pelšes ielu, visā Rīgā slavens bija krogs Mārupe - ja neticat, pajautājiet Kārlim Muižniekam vai kādam citam basketbola veterānam. Arī tagad Krustakrogs nav vienīgais apkaimē. Tepat blakus pie Mārupes pašvaldības ēkas ir kafejnīca Mārupe sporta klubā ar labu virtuvi. Mārupes guļamrajoni turpina plesties, klientu pietiks visiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Vērtējums:

virtuve ****
interjers ***
atmosfēra *****
apkalpošana *****

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 17.05.2024.

Diez vai daudz kas var izskatīties sliktāk par taviem vecajiem apaviem, kad tu tos apavu veikalā noauj, lai pielaikotu jaunus

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko