Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Atkārtoti latviski izdots Džeralda Darela romāns Mana ģimene un citi zvēri

Izdevniecība Latvijas Mediji atkārtoti izdevusi britu dzīvnieku pētnieka Džeralda Darela (Gerald Durrell) pasaules slaveno romānu Mana ģimene un citi zvēri (My Family and Other Animals). No angļu valodas tulkojusi Helma Lapiņa. Vāka mākslinieciskais noformējums Emīls Garjānis. Grāmata pirmo reizi ir izdota 1956. gadā, informēja izdevniecībā.

Mana ģimene un citi zvēri ir dabas pētnieka Džeralda Darela vislielāko atzinību ieguvušais romāns. Tā ir pirmā triloģijas daļa, kas veltīta Korfu salā pavadītajai bērnībai. Pats Džeralds Darels saka: "Mūsu dzīve Korfu tiešām līdzinājās spilgtai un īsti jautrai komiskajai operai."

"Bērnībā šo grāmatu man tētis lasīja priekšā. Viņš nemitīgi smējās, un tas man traucēja klausīties, taču, kolīdz iemācījos lasīt, šī bija viena no pirmajām grāmatām, ko pieveicu. Tad smējos es. Lasīju neskaitāmas reizes, novazāju līdz pēdējam – tādu mīlestību un humorpilnu attieksmi pret dzīvniekiem nekur vēl nebiju sastapusi. Uzaugušai ar Džeralda grāmatām, man nekas nešķita saprotamāks, kā iet studēt bioloģiju," - tā rakstniece Dace Rukšāne.

"Darela daiļrade iekustina mūsu dvēselē visliegākās stīgas – mīlestību uz dzīvo radību, prieku par saskarsmi ar dzīvniekiem, ticību dabas dziedinošajiem spēkiem," - V. Flints.

Kad Darelu ģimenei ir apnikusi vēsā un lietainā Londona, viņi pārdod māju un pārceļas uz silto un saulaino Grieķijas salu – Korfu. Desmitgadīgais Džerijs ar mammu, brāļiem un māsu apmetas uz dzīvi šajā brīnišķajā salā un, tā kā mazo Džeriju patiesi aizrauj daba, viņš no sirds izbauda Korfu salas piedāvāto dzīvo būtņu daudzveidību.

Džeralds Malkolms Darels (1925–1995) britu zoologs, dabas pētnieks un aizstāvis, rakstnieks, vairāku televīzijas programmu vadītājs, kā arī Džērsijas zoodārza, Darela savvaļas dzīvnieku aizsardzības tresta un Maurīcijas savvaļas fonda dibinātājs. Darels sarakstījis 38 grāmatas un uzņēmis vairāk nekā 30 filmas. Visplašāk pazīstams kā autobiogrāfisku grāmatu autors.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja