Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Grāmatnīcu plauktos atgriežas igauņu rakstnieka Adrusa Kivirehka grāmata Kaka un pavasaris

Sniegs nokusis! Kaka un pavasaris atgriežas! Ļoti gaidītā igauņu rakstnieka Adrusa Kivirehka grāmata Kaka un pavasaris jau drīzumā atgriezīsies grāmatnīcu plauktos, informēja izdevēji.

Grāmatas Kaka un pavasaris un Karnevāls un kartupeļu salāti ir domātas pirmsskolas un jaunākā skolas vecuma bērniem. Tās no igauņu valodas tulkojis Guntars Godiņš, bet ilustrējis Edmunds Jansons. Rakstnieks grāmatā ļauj darboties mazliet neparastiem varoņiem, kas agrāk bērnu grāmatās nav manīti. Stāstiņiem, kuros sabiedrība tiek vērota no bērna, dzīvnieka vai lietas pozīcijas, piemīt izteiksmes vieglums, precizitāte un spēja pārsteigt gan ar neuzminamu sižeta attīstību, gan emocionālo amplitūdu. 

Autors savā 30 stāstiņu grāmatā ļauj darboties tādiem neparastiem varoņiem kā sirsnīgais suņa kakas struņķītis, sarkanmatainā desiņa, naktspoda spoks, zeķes perētājas, naudas pods, lāča galvaskauss, trakā jaka un pirāte karote!

"Rakstnieks ir asprātīgs, vērīgs un drosmīgs – viņš labi izprot bērnus, spēj iejusties viņu domu gaitā un pasaules skaidrojumos, nebaidās pieminēt, piemēram, maziem bērniem tik svarīgās "poda tēmas" vai ar bērna prātu ironizēt par sabiedrības paradumiem. Bet galvenais ir tas, ka viņš netaisa jokus joka pēc un neniekojas ar ārišķībām. Lasot jūtams, ka viņš zina, ko dara, un viņam var uzticēties – bērni šo grāmatu sapratīs un pazīs tajā sevi," uzskata grāmatas redaktore Inese Zandere.

Iegādājies grāmatu Kaka un pavasaris iepriekšpārdošanā, saņem to pirmais jau sākot no 16. marta, un izmanto iespēju grāmatu Karnevāls un kartupeļu salāti iegādāties ar 50% atlaidi. Piedāvājums spēkā līdz 16. martam.
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja