Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Izdod Ineses Zanderes stāstu bērniem Neredzamie plāksterīši

Bērnu grāmatu izdevniecība Liels un mazs sagādājusi pirmsskolas un jaunākā skolas vecuma lasītājiem Ineses Zanderes grāmatu Neredzamie plāksterīši ar mākslinieces Kristas Bitmetes ilustrācijām.

Grāmatas varone Anete saskaras ar ikdienas situācijām, kurās reālu pušumu nav, bet sāp. Tās ir tā saucamās “sirdssāpes” – neveiksmes, vilšanās, apvainojumi vai strīdi. To radītajiem neredzamajiem pušumiem nevar uzlikt reālus plāksterīšus. Te var līdzēt tikai neredzamie – mierinājums, mīļums, draudzīgums. Kur atrast plāksterīšus neredzamiem, bet sāpīgiem pušumiem? "Meklējiet nevis aptiekā, bet stāstā!" iesaka autore.

Māksliniece Krista Bitmete spējusi iztēlē radīt un ilustrācijās iedzīvināt šos plāksterīšus kā rosīgus krāsainus vīriņus, gatavus visur piedalīties un palīdzēt. Viņi patiešām ir tepat apkārt, mūsu mājās un mūsu kabatās, tikai jāiemācās tos atrast un īstajā brīdī saukt palīgā. To labi prot Anetes mamma – taču līdz grāmatas beigām iemācās arī Anete.

Inese Zandere turpina rakstīt bērniem īsus stāstus, kas iznāk bagātīgi ilustrētās lasāmgrāmatās. Tās ir gandrīz vai bilžu grāmatas, un tomēr ne klasiskā izpratnē: latviešu bērnu literatūrā aizvien vēl tiek uzturēta dzīva ilustrēto lasāmgrāmatu tradīcija, kur teksta apjoms ir lielāks, nekā bilžu grāmatās, tomēr stāsti nav gari un ir diezgan viegli izlasāmi. Tie uzrakstīti viegli, bet skar nopietnas, svarīgas tēmas.

Jaunā ilustratore Krista Bitmete studējusi dizainu Dānijā un Latvijas Mākslas akadēmijā, un arī šobrīd turpina studijas LMA Grafikas nodaļas maģistrantūrā. Kopš 2018. gada viņa veidojusi grāmatu, žurnālu un mājaslapu ilustrācijas, sienas gleznojumus, iepakojuma dizainu un apģērbu apdruku. Sadarbojusies ar izdevniecību Zvaigzne ABC, piedalījusies Vara Klausītāja Zīmējumu teātrī. Kristas zīmējumiem piemītošā līnijas izteiksmība lāvusi viņai radīt spilgtu grāmatas galvenās varones tēlu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja