Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Izdota Annas Elinas Isoaro un Miras Malliusas bilžu grāmata bērniem un pieaugušajiem Tonakt sākās ziema

Izdevniecībā Liels un mazs iznākusi bilžu grāmata bērniem un pieaugušajiem Tonakt sākās ziema (Sinä yönä tuli talvi). Grāmatas autores ir somu rakstniece Anna Elina Isoaro (Anna Elina Isoaro) un māksliniece Mira Malliusa (Mira Mallius), no somu valodas tulkojusi Maima Grīnberga.

Šajā grāmatā lielais brālis ļoti gaida, kad mājās no dzemdību nama ieradīsies mazais brālītis. Tomēr viņš tā arī neierodas. Skaistā bilžu grāmata no bērna viedokļa stāsta par sērām, kas pārņem ģimeni. Galvenā tomēr ir mierinošā doma par to, ka dzīve turpinās. Bēdas par bērna zaudējumu ir skārušas gan somu rakstnieci Annu Elinu Isoaru, gan mākslinieci Miru Malliusu. Grāmatā viņas sniedz mierinājumu ģimenēm, kas pieredzējušas to pašu, un atklāj līdzjūtības spēku.

Grāmatas Tonakt sākās ziema izdošana iekļaujas izdevniecības Liels un mazs mērķtiecīgajos centienos ar grāmatām palīdzēt pieaugušajiem uzsākt ar bērniem sarunas par grūtām tēmām, pārvarēt bailes un atrast īstos vārdus sarežģītos dzīves brīžos.

 

Anna Elina Isoaro (1981) ir somu dzejniece un bērnu grāmatu rakstniece, kas dzīvo pilsētā ar nosaukumu Akā. Bērniņa zaudēšanas tēma atspoguļota arī viņas 2019. gadā iznākušajā dzejoļu krājumā. No personiskajām sāpēm izaugušie tēli tajā sabalsojas ar somu teiksmainās Aizsaules Tuonelas šūpuļdziesmu motīviem.

Mira Malliusa (1981) ir somu ilustratore un dizainere, kas dzīvo Helsinkos. Viņa veido kalendārus, pastkartes un bērnu grāmatu ilustrācijas.

Maima Grīnberga (1969) tulko no igauņu un somu valodas. Viņa ir Starptautiskās Jāņa Baltvilka balvas, Latvijas Literatūras gada balvas, Somijas Valsts balvas somu literatūras ārvalstu tulkotājam, kā arī Latvijas un Igaunijas kopīgi iedibinātās tulkotāju balvas laureāte. Liela vieta tulkotājas veikumā ierādīta bērnu literatūrai.

Grāmatas vizuālo adaptāciju latviešu izdevumam veidojusi māksliniece Ūna Laukmane.

Grāmatas Tonakt sākās ziema izdošana ir daļa no izdevniecības īstenotā projekta Bērnu Eiropa, kas saņēmis atbalstu ES programmā Radošā Eiropa. Šī projekta laikā latviešu valodā tiks tulkotas un izdotas 15 grāmatas.

Grāmatas izdošanu līdzfinansē Eiropas Savienības programma Radošā Eiropa, Latvijas Republikas Kultūras ministrijas un Somijas literatūras eksporta centrs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielo kapu metu konkursā nolemj nepiešķirt pirmo vietu

Lielo kapu metu konkursa starptautiskā žūrija atzinusi, ka neviens no pieciem iesniegtajiem darbiem nav izstrādāts tādā kvalitātē un gatavības pakāpē, lai varētu atzīt, ka ir iegūta spēcīga ideja L...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja