Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Izdota norvēģu autores Tūrunas Līanas bērnu grāmata Alise Annešena

Izdevniecībā Liels un mazs iznākusi grāmata bērniem Alise Annešena. Grāmatas autore ir norvēģu rakstniece Tūruna Līana (Torun Lian), to ilustrējis mākslinieks Eivinns Tūšeters (Øyvind Torseter), no norvēģu valodas tulkojusi Jolanta Pētersone. Grāmata piemērota sākumskolas un pamatskolas vecuma bērniem.

Grāmata Alise Annešena ir pirmā grāmata četru grāmatu sērijā par Alisi. Tā stāsta par introvertu, kautrīgu bērnu ar spēcīgu iztēli. Astoņgadīgās Alises Annešenas spēcīgā iztēle vienmēr un visur saredz gaidāmu apdraudējumu un aizvainojumu, un tas ir iemesls nebeidzamām bailēm. Viņa runā klusā balsī un baidās gandrīz no visa – arī no vasaras, jo vasarā nevar paslēpties biezās drēbēs. Vislabāk Alise Annešena grib būt neredzama. Viņas uzzīmētajā kartē ir Alises Annešenas valsts – viņas istaba, bet no visām pusēm to iekļauj citas valstis, cita par citu naidīgākas.

Kādu dienu Alises tētis viņu ieslēdz garāžā, nenojaušot, ka Alise ir tur noslēpusies un aizmigusi mašīnā. Kad viņš aizver garāžas durvis, kļūst tumšs, un Alise sāk dzirdēt biedējošus trokšņus. Taču tas, ko meitene šajā pēcpusdienā pārcieš, izrādās atslēga uz izeju no nemitīgās baidīšanās.

Reizēm pieaugušie sagaida, ka kautrīgi bērni vienkārši pāraugs savu kautrīgumu un kļūs "normāli" jeb "tādi kā visi". Šī grāmata skaidri parāda, ka būt introvertam ir tikpat normāli un vērtīgi, taču brīžiem tas var būt ļoti grūti. Tomēr grāmatai ir laimīgas beigas!

Tūruna Līana (Torun Lian, 1956) ir norvēģu rakstniece, scenāriste, dramaturģe un režisore, kas raksta gan bērniem, gan jauniešiem. Vairākas viņas prozas grāmatas ir ekranizētas. Stāsti, kuru varone ir Alise Annešena, atnesa autorei prestižo Norvēģijas literatūras apbalvojumu – Brages balvu.

Eivinns Tūšeters (Øyvind Torseter, 1972) ir norvēģu mākslinieks, ilustrators un rakstnieks, kura ilustrētās grāmatas ir īpaši pamanītas un apbalvotas ne vien Norvēģijā, bet arī starptautiskajā bērnu grāmatu mākslas kontekstā – viņš saņēmis Norvēģijas grāmatu mākslas balvu, Ragazzi Award Boloņā, Prix Jeune Albert Francijā, 2014. gadā bijis H. K. Andersena balvas finālists.

Jolanta Pētersone (1978) tulko gan bērnu, gan pieaugušo grāmatas no abiem norvēģu valodas variantiem (bokmål un nynorsk), zviedru un krievu valodas. Izdevniecība Liels un mazs sadarbojas ar Jolantu Pētersoni jau kopš 2009. gada, un, pateicoties šai sadarbībai, latviešu bērnu grāmatplauktos nonākuši izcili Ērlenna Lū, Ulfa Starka, Marijas Parras, Kristinas Rūšiftes un citu autoru darbi.

Grāmatas vizuālo adaptāciju latviešu izdevumam veidojusi māksliniece Ūna Laukmane.

Grāmatas Alise Annešena izdošana ir daļa no izdevniecības īstenotā projekta Bērnu Eiropa, kas saņēmis atbalstu ES programmā Radošā Eiropa. Šī projekta laikā latviešu valodā tiks tulkotas un izdotas 15 grāmatas.

Izdevniecības Liels un mazs grāmatas par vislabāko cenu iespējams iegādāties izdevniecības mājaslapā lielsmazs.lv, kā arī visos lielākajos grāmatu veikalos Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja