Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Iznākusi Aināra Dimanta monogrāfija Latvijas prese 200 gados: no Latviešu Avīzēm līdz digitālo mediju laikmetam

Izdevniecība Latvijas mediji laidusi klajā latviešu žurnālista un preses pētnieka Dr. phil. Aināra Dimanta monogrāfiju Latvijas prese 200 gados: no “Latviešu Avīzēm līdz digitālo mediju laikmetam. Grāmatas zinātniskie recenzenti – Dr.sc.comm. Mārtiņš Kaprāns, Dr.phil. Pauls Daija, Dr.phil. Linda Kusiņa-Šulce.

Latvijas preses vēsture Dr. phil. Aināra Dimanta monogrāfijā atklājas kā aizraujošs stāsts, kas pilns intriģējošām detaļām un negaidītiem pavērsiena punktiem. Monogrāfija ir rezultāts nopietnam un pamatīgam darbam, ko raksturo autora erudīcija, prasme veidot izklāstu saistošā valodā, plašas zināšanas par norisēm medijos un sabiedrībā. Preses vēsture tajā attēlota ciešā sasaistē ar Latvijas vēsturisko procesu, politiskajiem un ekonomiskajiem notikumiem, ne tikai aprakstot procesus, bet arī formulējot problēmas.

"Šī grāmata piedāvā panorāmisku skatījumu uz Latvijas mediju sistēmas attīstību kopš pirmo preses izdevumu iznākšanas latviešu valodā pirms 200 gadiem. Taču Dr. phil. Aināra Dimanta analītiskais stāsts neaprobežojas tikai ar latviešu medijiem. Tas vienlaikus ir arī stāsts par mazākumtautību medijiem, kas kādreiz darbojušies Latvijas teritorijā. Grāmatas autors mums visiem atgādina, kādi apstākļi ir veicinājuši vai bremzējuši mediju darbību dažādos vēstures posmos. Rakstot par mūsdienām, A. Dimants nevairās no subjektivitātes, jo ir bijis ne tikai šī laikmeta liecinieks, bet arī aktīvi līdzdarbojies mediju sistēmas attīstīšanā pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas," pauž Dr. sc. comm. Mārtiņš Kaprāns.

Dr. phil. Ainārs Dimants ieguvis filozofijas doktora grādu ar disertāciju Plašsaziņas mediju attīstība Latvijā pēc otrās neatkarības Berlīnes Brīvajā universitātē (2003), autors ir paplašinājis sava pētījuma robežas monogrāfijā Latvijas prese 200 gados.

Autors pateicas Genovefas Ruskis piemiņas fondam (Kanāda) un Eiropas Parlamenta politiskajai grupai Renew Europe par atbalstu manuskripta sagatavošanā.

Grāmatas tapšanu atbalstījusi LR Kultūras ministrija un Valsts kultūrkapitāla fonds.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja