Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Māris Rungulis. Pastaiga mirušo pilsētā. Pārupes spoku stāsti

Izdevniecībā Liels un mazs izdota vidējā skolas vecuma bērniem adresētā Māra Runguļa grāmata Pastaiga mirušo pilsētā. Pārupes spoku stāsti, ko ilustrējis Kristiāns Brekte, informēja izdevniecības pārstāve Kristīne Dzene.

Grāmata ir oriģināls garstāsts ar pētniecisku mūsdienu folkloras bāzi. Jau kopš astoņdesmito gadu vidus rakstnieks Māris Rungulis, dažādos Latvijas novados vācot bērnu vidē tik ļoti iecienītos un psiholoģiski nepieciešamos šausmu un joku stāstus, kas apkopoti un izdoti viņa sastādītajos mūsdienu bērnu folkloras krājumos (Spoku stāsti, Joku stāsti, Kungu kapsētas spoks u.c.), ir sakrājis simtiem mutvārdu folkloras sižetu – īsus, koncentrētus, anekdotiskus, stāstu metus, kas orientēti uz iespaida panākšanu ar minimāliem izteiksmes līdzekļiem. Šos materiālus rakstnieks tagad izmantojis, veidojot garstāstu.

Skolotāja sestajai klasei dod uzdevumu projektu nedēļai: vākt stāstus par dzimtās puses notikumiem un cilvēkiem. Klasesbiedru grupiņa izvēlas kopīgu tēmu – mistiskus un spokainus nostāstus. Bērni sanāk kopā kāda klasesbiedra mājās un, cits citam stāstot jauniegūtos stāstus, izmēģina kopīgā projekta prezentāciju.

Veidojot 30 grāmatas epizodes, Māris Rungulis sižetus izvērsis plašāk, sapludinājis kopā, apaudzējis ar vidi un laiku raksturojošām detaļām, ļāvies asociācijām par līdzīgiem notikumiem, izmantojis savas personiskās bērnības atmiņas, iezīmējot arī pašu stāstītāju raksturus un attiecības.

Arī mākslinieks Kristiāns Brekte melnbaltos zīmējumos vizuāli interpretē "baiļu tēlu". Grāmatas dizainu veidojusi māksliniece Ūna Laukmane.

Grāmatas par vislabāko cenu iespējams iegādāties izdevniecības birojā Tērbatas ielā 49/51-12 un mājas lapā www.lielsmazs.lv, kā arī visos lielākajos grāmatu veikalos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja