Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Jasmīnas Simsones personālizstāde Nemierīgo atmiņu tilti

Izstādē redzamie glezniecības darbi apskata atmiņu un nacionālās pašapziņas tēmas, reflektējot par padomju laika mantojumu un tā ietekmi uz mūsdienu jauniešiem Latvijā.

Izstāde Nemierīgo atmiņu tilti ir mākslinieces Jasmīnas Simsones dziļi personisks ceļojums, kurā viņa pēta savas paaudzes attiecības ar pagātni, ko viņi nekad nav piedzīvojuši, taču tā joprojām ietekmē jauniešu nacionālo pašapziņu un personīgo identitāti. Simsones darbi ataino mūsdienu Latvijas jaunatni, kuri turpina reflektēt par postpadomju realitāti, vienlaikus mēģinot atjaunot saikni ar latviešu pagāniskajām praksēm un pasaules uztveri.

«Šī pārmantotā pieredze turpina vilkties līdzi no paaudzes paaudzē, radot nemieru un šaubas par nākotni, īpaši mūsdienu drošības apdraudējumu un konfliktu kontekstā. Tajā pašā laikā bijušās PSRS valstu nācijas par šiem laikiem prot pajokot vai daudznozīmīgi klusēt. Mēs visi zinām, ko nozīmē būt apspiestiem, pat ja nekad neesam bijuši apspiesti. Tas viss turpina dzīvot mūsu smieklos, asarās, bailēs un klusumā,» par izstādes darbiem stāsta jaunā māksliniece.

«Izstāde Nemierīgo atmiņu tilti piedāvā unikālu un intīmu skatījumu uz Latvijas vēsturi un kultūru caur jauna mākslinieka prizmu. Šī izstāde aicina skatītājus pārdomāt pagātni un tās paliekošo ietekmi uz mūsdienu latvieša identitāti un nākotni, vienlaikus piedāvājot ieskatu Jasmīnas Simsones mākslinieciskajā pasaulē, kur pagātne un tagadne saplūst vienotā vizuālā stāstā,» gaidāmo izstādi komentē izstādes kuratore Katrīna Jaunupe.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Kultūrtelpa Ola Foundation, Ogļu iela 12a

Kad?

26. septembris – 15. janvāris, 2025

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja