Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Riga IFF atklās ar personīgu ieskatu leģendārās Rosellīni kino dinastijas slavas aizkulisēs

Rīgas Starptautiskais kino festivāls, kas šogad norisināsies no 14. līdz 24. oktobrim, savu astoto sezonu atklās ar ieskatu pasaules mēroga kino dinastijas dzīves stāstā un slavas aizkulisēs – itāļu leģendārā kinorežisora Roberto Rosellīni mazdēla Alesandro Rosellīni veidotās dokumentālās filmas Es piedzimu Rosellīni seanss ieskandinās turpmākās 10 festivāla diennaktis, informēja Riga IFF pārstāvji.

Filmas tapšanā iesaistīti arī Latvijas kino profesionāļi – to kopproducējusi studija VFS Films, scenārija līdzautors ir festivālu apritē atzītais režisors Dāvis Sīmanis, savukārt tās galvenais operators ir starptautiski godalgotais Valdis Celmiņš.

Filmu Riga IFF atklāšanas vakarā varēs vērot gan klātienē kinoteātrī Splendid Palace, gan tiešsaistē visā Latvijā.

Dāvis Sīmanis uzsver, ka šī filma Roberto Rosellīni (Roma – atvērta pilsēta,1945), dendiju un apkārtējo apbrīnas baudītāju, atklāj kā daudz sarežģītāku un pretrunīgāku personību. Tas lielā mērā ir iespējams, pateicoties unikālai piekļuvie Rosellīni ģimenei un tās arhīva materiāliem – lielākā daļa no tiem skatītājiem tiks demonstrēti pirmo reizi. Filmā, kas savu starptautisko pirmizrādi piedzīvoja Venēcijas kinofestivālā, piedalās arī Roberto Rosellīni un Ingridas Bergmanes meita, aktrise un režisore Izabella Rosellīni, kinoproducents Renco Rosellīni un citi dinastijas pārstāvji.

"Ar Roberto Rosellīni neatdalāmi saistītais jēdziens – neoreālisms – iegūs jaunu svaru, dokumentāli nojaucot ģimenes mākslīgo un uzspēlēto fasādi, lai atklātu Rosellīni dzimtas locekļu patiesās dzīves un domas," stāsta Dāvis Sīmanis.

Es piedzimu Rosellīni seanss ieskandinās arī šī gada retrospekcijas programmu, kas apskata ietekmīgā Rosellīni-Bergmanu kino klana aktivitātes vairāku desmitgažu griezumā.

Vairāk: rigaiff.lv.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja