Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Antuāna Duanela kino skola izsludina pieteikšanos uz lekciju cikliem jauniešiem un pieaugušajiem

Kinoteātra Kino Bize organizētajā Antuāna Duanela kino skolā izsludināta pieteikšanās uz diviem jauniem kino lektorijiem: astoņām lekcijām jauniešiem par dažādiem kino aspektiem un lekciju ciklu pieaugušajiem par pieciem kino vēsturē nozīmīgiem režisoriem, informēja Kino Bize pārstāve Paula Bērziņa.

Kino lekciju kurss jauniešiem vecumā no 12 līdz 16 gadiem notiks reizi divās nedēļās, pieaugušajiem – reizi mēnesī. Mācības tiks uzsāktas janvāra beigās un noslēgsies maijā.

Kinolektorijs jauniešiem Astoņi aspekti sastāvēs no astoņām lekcijām, kas aptvers kino vēsturē plašu laika, ģeogrāfisko un tematisko spektru. Lektorijs tiks uzsākts ar Danielas Zacmanes stāstījumu par autorkino, vēlāk režisore Marta Elīna Martinsone pievērsīsies jauniešu seriāliem, Lāsma Bērtule iepazīstinās ar analogo kino, Dārta Ceriņa atklās jauniešiem Āfrikas maģisko reālismu, Alise Zariņa izvēlējusies tēmu par sievišķo skatienu.

Žulijens Nuhums Kulibabi kā vērtīgu un intersantu parādību apskatīs īsfilmas, bet nobeigumā – lēnais kino. Lekcijas papildinās sarunas par kino, slēgtie filmu seansi un aizraujoši mājasdarbi.

Pagājušā gada septembrī uz pirmo izsludināto pieaugušo lekciju ciklu bija tik liels pieteikumu skaits, ka tika izveidotas pat vairākas grupas. Šogad lekciju ietvaros tiks apskatīti kino vēsturē nozīmīgi režisori. Kino pētnieks un lektors Viktors Freibergs izraudzījies stāstīt par Stenliju Kubriku, Dārta Ceriņa pasniegs lekcijas par Anjēzi Vardu un Aloizu Brenču, bet Daniela Zacmane stāstīs par tādiem nozīmīgiem režisoriem kā Vitorio de Sika un Luijs Mals.

Vairāk informācija par lekcijām un to norises laikiem var lasīt šeit:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja