Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Bērnus un jauniešus aicina pieteikties dalībai Eiropas Kinoakadēmijas Jauniešu filmu dienas pasākumiem

Nacionālais Kino Centrs aicina bērnus un jauniešus vecumā no 12 līdz 19 gadiem pieteikties dalībai Eiropas Kinoakadēmijas (EFA) Jauniešu filmu dienas aktivitātēm, kas notiks svētdien, 3. novembrī, kinoteātrī Forum Cinemas. Pieteikumus pieņem līdz 30. oktobrim.

Eiropas Kinoakadēmijas (European Film Academy – EFA) Jauniešu filmu diena norisināsies vienlaikus visā Eiropā. Rīgā to vadīs režisors Staņislavs Tokalovs (pazīstams kā seriāla Padomju džinsi un dokumentālās filmas Viss būs labi autors) un iepriekšējo gadu Jauniešu filmu dienas dalībnieki Kristīne Bušante un Braiens Martinsons. Jauniešu filmu diena ir sākums Eiropas Kinoakadēmijas organizētajam tradicionālajam Eiropas kino mēnesim, kas noslēgsies ar EFA balvu pasniegšanu Eiropas labākajām filmām, šogad ceremonija notiks 9. decembrī Šveices pilsētā Lucernā.

EFA Jauniešu filmu diena Latvijā, kinoteātrī Forum Cinemas, sāksies plkst. 13.30 ar radošo darbnīcu, kuras dalībnieki uzņems savu reportāžu par kino.

Turpinājumā plkst. 15.00 būs iespēja noskatīties filmu Cīnītāja/Scrapper, kas 2023. gadā saņēma Eiropas Kinoakadēmijas balvu kā labākā filma bērnu un jauniešu auditorijai. Šī britu komiskā drāma, režisores Šarlotes Rīganas debijas filma, ir stāsts par Džordžiju, sapņainu 12 gadus vecu meiteni, kura laimīgi dzīvo viena savā Londonas dzīvoklī, piepildot to ar maģiju, bet tad no nekurienes uzrodas Džordžijas tēvs, kuru viņa ilgus gadus nav satikusi, un piespiež meiteni atgriezties realitātē. Pēc filmas paredzēta diskusija, padziļināti analizējot tās tēmu un audiovizuālo stāstījumu. 

Vēl šajā dienā dalībniekiem būs iespēja vērot tiešraidi no Lucernas, kur filmas Cīnītāja režisore Šarlote Rīgana atbildēs uz skatītāju jautājumiem; sarunu vadīs jaunieši no Eiropas Kinokluba. Tiešraides kulminācija būs Eiropas Kinoakadēmijas Jauniešu balvai nominēto filmu paziņošana un iespēja ikvienam pasākuma dalībniekam pieteikties žūrijā, kas noteiks šāgada laureātu (žūrijas pienākums būs novembrī tiešsaistē noskatīties trīs balvai nominētās filmas un nobalsot par labāko).

EFA Jauniešu filmu dienas pasākums 3. novembrī noslēgsies plkst. 18.00. 

Interesentus aicina pieteikties līdz 30. oktobrim, aizpildot anketu šeit. Pieteikumā lūdzam arī norādīt vai dalībnieks vēlas piedalīties radošajā darbnīcā no 13.30, vai tikai apmeklēt filmu un pasākuma tiešraidi 15.00.

Dalība pasākumā ir bez maksas, dalībnieku skaits ierobežots. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Noskaidroti Sansusī kaušļu pāri

Nedēļas nogalē, 26. un 27. oktobrī, Rīgas cirka arēnu ieņems Sansusī mūziķu kautiņa dalībnieki, kur notiks pirmais kautiņu zibensturnīrs, kurā gavilēs, muzicēs un performēs 16 dalībnieki, pārstā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja