Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā 0 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Jauniešus un bērnus aicina filmēties Martas Elīnas Martinsones filmā Tizlenes

Studijā Ego Media ir atsākusies Martas Elīnas Martinsones filmas Tizlenes filmēšana, un vairākām epizodēm būs nepieciešama brīvprātīgo masu skatu dalībnieku, pārsvarā jauniešu un bērnu, palīdzība, tāpēc interesentus aicina pieteikties aktieru atlases aģentūrā Casting Bridge, informēja filmas veidotāju pārstāve Inese Apse.

Tizlenes ir pusaudžu komēdija, kas stāsta par trim devītās klases skolniecēm laikā pirms 20 gadiem, kad ar nepacietību un bailēm tika gaidīta jaunā tūkstošgade. Galvenās varones Sarmīte, Sveta un Katrīna ir nolēmušas radikāli mainīt savu dzīvi un no klases apsmietākajām "tizlenēm" pārvērsties par populārākajām meitenēm. Dažādi notikumu pavērsieni liek meitenēm saprast, ka izlikšanās par to, kas neesi, nenes nedz laimi, nedz stilīgumu, un dzīvē viss nenotiek kā kino. Filmas pirmās epizodes tika nofilmētas jau februārī.

Režisore Marta Elīna Martinsone strādājusi gan teātrī, gan kino kā režisore, režisora asistente un scenāriju līdzautore. Viņas veidotā spēles īsfilma Viesturs Kairišs iznāk no meža (2018) ieguvusi balvu Lielais Kristaps kategorijā Labākā studentu filma, bet 2019. gadā viņa kopā ar Alisi Zariņu saņēma Lielā Kristapa balvu par labāko scenāriju spēlfilmai Blakus (2019).

Filmēšanas vieta skolas ainām būs Jūrmalā, Lielupes vidusskolā, tā ka īpaši šoreiz gaidām pieteikumus no jūrmalniekiem.

Līdzās pieredzējušiem profesionāliem aktieriem: Gaunai Zariņai, Ģirtam Krūmiņam, Daigai Kažociņai, Imantam Stradam, Marijai Linartei un citiem, galvenās lomas atveido trīs debitantes Asnāte Sofija Rožkalne, Ludmila Karpova un Katrīna Dambeniece. Aktieru atlases režisore Gunita Groša ir gandarīta, ka lielākā daļa jauniešu, kas atveido lielākas un mazākas lomas filmā jau iepriekš ir piedalījušies dažādos Casting Bridge organizētos filmu projektos. Brīvprātīgā masu skatu dalībnieka loma var būt pirmais solis pretī iespējai spēlēt galveno lomu kādā citā filmā, jo katram dalībniekam tiks izveidots portfolio aģentūras datu bāzē.

Filmas Tizlenes uzņemšanā masu skatu dalībniekus aicina pievienoties darba procesam kādā no šiem datumiem – 7.07.;9.07.;14.07.;18.07.;30.07.31.07.; 3.08.;4.08.;5.08.; var izvēlēties tikai vienu dienu vai vairākas, un aģentūra sola rūpēties, lai filmēšanās paliek atmiņā kā aizraujošs piedzīvojums.

Pieteikties var, rakstot uz e-pastu [email protected] ar atzīmi: "brīvprātīgais Tizlenēm". Pieteikumā jānorāda vārds, uzvārds, vecums, telefona numurs, vēlamā filmēšanās diena vai dienas un jāpievieno savs foto. Par konkrētu filmēšanas dienu katrs varēs vienoties ar Casting Bridge komandu. Filmēšanas laikā tiks ievērots sanitārais protokols.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja