Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Klasikas kino vakari piedāvā Vona Karvaja filmu Noskaņojums mīlēt

Noslēdzot pirmo Klasikas kino vakaru filmu ciklu, kinoteātris Kino Bize no 19. līdz 28. februārim Mājas kino piedāvās Vona Karvaja filmu Noskaņojums mīlēt (In the Mood for Love), kas pagājušajā gadā svinēja savu 20 gadu jubileju un joprojām tiek dēvēta par režisora visveiksmīgāko darbu. Līdzās virtuālajam seansam būs pieejama arī saruna ar programmas kuratorēm, informēja kinoteātra pārstāvji.

Vons Karvajs (Wong Kar-wai) ir viens no Honkongas jaunā viļņa zināmākajiem pārstāvjiem. Režisora darbi ir nodrošinājuši Honkongas filmām spilgtu vietu pasaules kino kartē. Ne velti Noskaņojums mīlēt ir pazīstamākā un apbalvotākā Karvaja filma. Tajā apvienojas izteikta krāsas un skaņas izsmalcinātība, kā arī niansēta un vienlaikus jutekliska elegance, kas neviļus atgādina franču jaunā viļņa gaisīgo vitalitāti un itāļu režisora Mikelandželo Antonioni nolemto vientulību.

Filmas sižets risinās 60. gadu pirmajā pusē, kad žurnālists Čovs Movans ar sievu pārvācas uz īrētu istabiņu Honkongas šaurībā. Abu attiecības sarežģī viņa dzīvesbiedres biežā promdošanās darba darīšanās. Turpat aiz sienas istabu īrē Su Lidzena ar vīru, kurš arīdzan bieži pamet sievu, lai neatliekami dotos uz biznesa tikšanos. Kad kaimiņi saprot, ka laulātie draugi patiesībā viņus krāpj, abu starpā uzplaukst kas vairāk par līdzjūtīgu draudzību.

Autora rokrakstā nenoliedzami būtiska nozīme ir krāsu dramaturģijai. Spēlējoties ar krāsām, režisors nereti veido paralēlu stāstu, un filmā Noskaņojums mīlēt par valdošajām emocijām vienlīdz daudz spēj pateikt kā sienas krāsojums, tā raksts uz galvenās lomas atveidotājas kleitas. Līdzās filmai būs iespējams noskatīties sarunas ierakstu par šo tēmu starp programmas kuratorēm Agnesi Lipsku un Ievu Augstkalnu, ko moderēs pasākuma līdzautore Paula Bērziņa.

Pārlaicīgs dumpinieciskums, novatoriska kino valoda un oriģināls vēstījums – Klasikas kino vakaru programma veido plašu kino norišu un parādību karti, aizsniedzoties telpā no Brazīlijas līdz Honkongai un izlūkojot laika diapazonu starp piecdesmito gadu starpžanru kino un gadsimtu mijas autordarbiem. Pirmo filmu ciklu noslēdzot ar Noskaņojums mīlēt, tiek cerēts iedvesmot skatītājus mīlēt kino vēsturē nozīmīgus darbus arī turpmāk.

Filma Noskaņojums mīlēt oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu un angļu valodā būs pieejama Kino Bize Mājas kino no 19. līdz 28. februārim šeit.

Pasākuma norisi atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja