Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Marta Selecka radījusi jaunu detektīvseriālu bērniem Emī un Rū

No 26. augusta Tet papildina vietējo oriģinālraidījumu klāstu bērniem un piedāvā jaunu detektīvseriālu Emī un Rū, kur galvenie varoņi Emīlija un Rūdis steigs risināt visdažādākos pasaules glābšanas uzdevumus. Seriāla režisores ir Marta Selecka un Andra Doršs, savukārt galvenos varoņus atveidos teātra trupas Kvadrifrons aktrise un viena no dibinātājām Ance Strazda un Leļļu teātra aktieris Rihards Zeležņevs, kuriem palīgā steigsies digitālais tēls PaLaUzis, informēja Tet sabiedrisko attiecību un korporatīvās komunikācijas direktore Lāsma Trofimova.

Jaunais bērnu seriāls būs vērojams Shortcut Films un Helio iTV bērnu stūrīša piedāvājumā. Savukārt 1. septembrī piedāvājumu papildinās arī jaunā animācijas sērija Inga Ulmaņa un Andra Sējāna bērnu mūzikas projekta Brīnumskapis dziesmai Māsiņas Puteklītes.

Emī un Rū ir aizraujošs izklaidējoši izglītojošs detektīvseriāls pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem par diviem draugiem – Emīliju Čimpiņu un Rūdi Rimpiņu –, kurus saved kopā neparasts sūtījums. Abi jaunieši neviļus tiek ierauti noslēpumainu un neparastu piedzīvojumu virpulī un kļūst par Čimpiņ Rimpiņ aģentūras slepenajiem aģentiem pasaules glābšanas uzdevumos. Aģentūras priekšnieks ir Pasaules Labklājības Uzturēšanas Ierīce jeb robots PaLaUzis, ko ierunājis aktieris Gatis Gāga. Viņš dod abiem jauniešiem nozīmīgus uzdevumus, lai risinātu dažādas mūsdienu problēmas – sākot ar paaugstinātu plastmasas atkritumu līmeni apkaimē un darbaroku trūkumu dzīvnieku patversmē.

"Ar jauno seriālu vēlamies bērnus iedvesmot uz labiem darbiem un iedot sajūtu, ka arī viņi var kaut ko mainīt – gan sevī, gan sabiedrībā sev apkārt. Lielākā daļa seriāla veidotāju komandas paši ir bērnu vecāki, kas no sirds vēlas radīt ko jaunu un kvalitatīvu bērniem Latvijā. Redzam, ka augstvērtīgs vietējais saturs šai auditorijai šobrīd ir brīva niša, tādēļ nolēmām veidot seriālu – aizraujošu, izglītojošu un mīļu," stāsta seriāla režisore Marta Selecka. Režisore arī uzsver, ka kvalitatīva seriāla radīšanā viens no priekšnoteikumiem ir aktieri: "Gan Ance, gan Rihards tādi ir – aizrautīgi profesionāļi, kas ar savu talantu un tēlu perfekti piemēroti lomām un seriāla raksturam.” Tāpat seriāla lomās redzams arī Jurģis Spulenieks un aktieris ar pseidonīmu Nils Vilks.

"Šogad skatītājiem esam sagādājuši daudz interesantu jaunumu, īpaši piedomājot tieši par pašiem mazākajiem – vasaru sākām ar pavisam jaunu radošu raidījumu Mazo ģēniju akadēmija, Liepājas leļļu teātra izrāžu ierakstiem, latviešu un ārzemju animācijas filmām. Un rudens nesīs vēl krāšņākas notis – gan jauno seriālu Emī un Rū, kas ļaus sekot aizrautīgo aģentu neparastajiem piedzīvojumiem un vienlaikus iedvesmos bērnus arī pašiem piedalīties pasaules glābšanā, gan sirsnīgo Māsiņas Puteklītes animāciju, gan jaunu Mazo ģēniju akadēmijas sezonu un citiem pārsteigumiem,"  stāsta Tet izklaides pakalpojumu daļas direktore Inga Alika-Stroda.

26. augustā pirmizrādi piedzīvos pirmās četras Emī un Ru sērijas, ko katru nedēļu trešdienās papildinās vēl divas sērijas ar jauniem piedzīvojumiem. Emī un Rū radīšanā roku pielikuši vairāk nekā 40 cilvēki. Viņu vidū režisores Marta Selecka un Andra Doršs, scenārija autores Ieva Melgalve un Elizabete Luško-Ražinska, operatori Dāvis Doršs un Baiba Kļava, mākslinieki Ilze Žūriņa-Šeibaka un Jurģis Šeibaks, kā arī daudzi citi. Īpaši seriālam radīta arī tituldziesma, kuru komponējusi Laura Polence un iedziedājuši abi galveno lomu atveidotāji.

Savukārt jaunā animācija bērnu mūzikas projekta Brīnumskapis dziesmai Māsiņas Puteklītes ir pilotprojekts Tet un VFS Films sadarbībai, kas nākotnē paredz vizuāli atdzīvināt arī citas Brīnumskapja dziesmas. Māsiņas Puteklītes ir stāsts par neparastu skapi kādā pavisam parastā mājā, kādā pavisam parastā dzīvoklī, kādā pavisam parastā bērnistabā. Aiz tā durvīm, aiz kleitām un blūzēm, krekliem un biksēm, kas paklausīgi dzīvo uz pakaramajiem, mīt noslēpumainā iztēles tumsa, no kuras rodas un bērnistabā sāk iedzīvoties neparasti tēli. Ir tikai jāpieklauvē un, lūk – puteklītes luteklītes sāk spēlēties ar istabas iemītniekiem un pat piespēlēt uz klavierēm. Šis ir nebēdnīgs stāsts par pasaules telpisko uzbūvi un to, kas atrodas augšā un lejā.

Brīnumskapis animāciju klasiskās analogās un digitālas 2D animācijas sintēzē veidojuši mākslinieki Kristīne Jurjāne un Toms Burāns. Scenārija autore un režisore ir Krista Burāne, animators – Toms Burāns, mūzikas autors Aigars Voitišķis, vārdu autors Pēters Brūveris un producents – Uldis Cekulis. Māsiņas Puteklītes animācija tapusi ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja