Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Noskaties oktobrī kinoteātros gaidāmās spēlfilmas Upurga treileri!

Režisors un scenārists Uģis Olte publicē treileri savai debijas spēlfilmai: mitoloģiskam trillerim savvaļā Upurga. Upurga - tā ir neparasta ieleja, kurā visas takas ved pie tā, ko meklē, tikai vispirms vajag pazust. Filmu skatītāji kinoteātros visā Latvijā varēs redzēt no 4. oktobra.

Filma Upurga vēsta par pedantisku piedzīvojumu gidu Andreju, kas mežonīgas pierobežas upes ielejā pazaudē savu māsu un viņas komandu – filmēšanas grupu, kas tur ieradusies filmēt veģetāro desiņu reklāmu. Piedzīvojums noiet greizi, kad filmēšanas grupa pēkšņi pazūd. Lai viņus glābtu, Andrejam nākas vienatnē doties dziļi noslēpumainā dabas pasaulē, kur sagaida cīņa gan ar ārējiem spēkiem, gan paša iekšējo trauksmi. Viņš nezina, ka šajā ielejā rudeņos uzplaukst dabas parādība, no kuras neprātīgā spēka nav pasargāti pat vietējie. Atrast pazaudēto nav viegli, un drīz vien Andrejs uzzina – kas meklē, tas pazūd.

Filma sakausē kontrastējošas noskaņas, svārstoties no draudīgas spriedzes līdz dzīvelīgam humoram, no ticamas realitātes līdz mitoloģiskām psihes vīzijām.

Uģis Olte, scenārists un režisors: "Es uzaugu Latvijas mazpilsētā. Šim faktam ir blaknes. Es esmu bijis bezcerīgi apmaldījies mežā, ko zinu no galvas. Esmu lūdzies mežacūku baru, lai liek mani mierā, kad nejauši iemaldījos eglīšu audzē, kur tās mīt. Un vēl, es divas reizes vienā dienā gandrīz noslīku strautā, kas ir tikai pārdesmit centimetrus dziļš, kad pārgalvīgi piekritu pamēģināt kajaka braukšanu pavasara palu ūdeņos."

"Šo savu Latvijas upju, mežu un mazpilsētu sajūtu esmu pārtulkojis mitoloģiskā trillerī Upurga, kas stāsta par jauna vīrieša iniciāciju vissenāko dabas spēku priekšā. Skatītājs apsēžas uz galvenā varoņa Andreja pleca un seko viņam dziļāk un dziļāk noslēpumainā pasaulē, kuras aptveršanai ar racionālo prātu vien nepietiek."

Stāsta galveno varoni Andreju - 28 gadus vecu piedzīvojumu un tīmbildinga pasākumu gidu, kurš savu darbu dara pedantiski, bez riskiem un kontrolējot visu līdz detaļām, - atveido aktieris Igors Šelegovskis. Par darbu pie filmas viņš stāsta: "Kopš man palika 28, es piedzīvoju lielas pārmaiņas. Šīs pārmaiņas es izjutu kā metamorfozi - no puiša vīrietī. Jauns sākums, jauns es. Tā nu sagadījās, ka mana "nāve" un izšķilšanās notika Ērgļu mežos un upē - īstās mātes dabas miesā un asinīs. Es saku "sagadījās", bet sagadīšanos jau īsti nav, jo cik vien redzēju, ne es vienīgais tur nomiru un piedzimu."

Citus stāsta varoni - mūziķi, aktieri un influenceri, kas uz 110% izdzīvo savu dzīvelīgumu,- atveido aktieris Rihards Sniegs, reklāmas aģentūras projektu vadītājas lomā iejūtas Inga Tropa, Andreja māsa -influencere ir Elvita Ragovska, pašpārliecināts visādu arodu meistars ir Reinis Boters, meža vecenīti atveido Māra Ķimele, kāpostvīra lomā – komponists Uģis Prauliņš, savukārt inspektora Saliņa tēlā iejūtas aktieris un režisors Mortens Trāviks (Morten Traavik), kas kopā ar režisoru Uģi Olti radīja augstu novērtēto dokumentālo filmu Atbrīvošanas diena (Liberation Day).

Filmas Upurga režisors un scenārija autors ir Uģis Olte, scenārija līdzautori Bojana Babič & Lucas Abrahão, operators-inscenētājs Valdis Celmiņš, montāžas režisors Gatis Belogrudovs, skaņu režisors un miksētājs Artis Dukaļskis, komponists Reinis Sējāns, producenti Uldis Cekulis, Raitis Ābele, filmas mākslinieki Jānis Kalniņš un Linda Olte, kostīmu māksliniece Jurate Silakaktina, grima māksliniece Maija Gundare, datorgrafiķi Nauris Ašenkampfs, Aigars Gercāns, Uģis Olte. Filma tapusi VFS Films, to izplata - EastWest Filmdistribution un Spektrs. Atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Mitoloģiskais trilleris savvaļā pirmizrādi piedzīvoja Tallinas Melnajās naktīs, bet skatītāju un kritiķu atzinību guvusi arī kinofestivālos Brazīlijā, Apvienotajā Karalistē, Meksikā, Somijā un Austrijā. Filmas Latvijas pirmizrāde norisināsies 2022. gada 3. oktobrī kinoteātrī Forum Cinemas un no 4. oktobra spēlfilma būs skatāma seansos visā Latvijā.

Plašāk par filmu var uzzināt Upurgas sociālo tīklu Facebook lapā un Instagram.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja