Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Novembra beigās Rīgā notiks starptautisks dokumentālā kino festivāls Artdocfest/Riga

Šī gada novembra beigās Rīgā norisināsies īpaši dokumentālajam kino veltīts starptautisks festivāls Artdocfest/Riga, informēja festivāla pārstāve Ilze Pelnēna.

Festivālu Artdocfest  2007. gadā Krievijā izveidoja režisors Vitālijs Manskis, kurš vairākus gadus vēlāk, vājinoties demokrātiskajiem procesiem kaimiņvalstī, pārcēlās uz Latviju un atveda festivālu sev līdz. Piecus gadus Artdocfest darbojies Latvijā kā lieliskā Starptautiskā festivāla Riga IFF dokumentālo filmu programmas sastāvdaļa, šai laikā izaudzis – kopš 2018. gada tiek rīkots starptautisks konkurss – un no 2020. gada uzsāk patstāvīgu dzīvi ar mērķi izveidoties par nozīmīgu kultūras un dokumentālā kino atskaites punktu Baltijas un vēlāk arī plašāk Austrumeiropas reģionā.

Rīgas un Latvijas dokumentālā kino cienītājiem, festivāla dalībniekiem, viesiem un sadarbības partneriem tiks piedāvātas divas krāšņas konkursa programmas – tradicionālā starptautiskā Artdocfest programma ar vairāk nekā 20 kvalitatīvām filmām no dažādām pasaules valstīm un jauna - īpaši Baltijas kino veltīta programma Baltijas fokuss, kurā tiks piedāvāts labāko un svaigāko Baltijas dokumentālistu veikums. Konkursa programmās būs agrāk Latvijā neizrādītas filmas no vairāk nekā 15 pasaules valstīm. Katrai konkursa programmai tiks piesaistīta atsevišķa starptautiska žūrija.

Baltijas fokusa konkursa programmas labākā filma saņems galveno balvu Hercs, kas nosaukta par godu izcilajam Latvijas dokumentālistam Hercam Frankam.

Festivālam tiek gatavota arī krāšņa ārpuskonkursu programma, kurā notiks industrijas simpozijs ar  dokumentālistus un kino teorētiķu radošas un zinātniskas diskusijas par mākslu, kino un laiktelpu, mēģinot aizsniegties līdz kādreizējam izcilo Rīgas dokumentālistu simpoziju domas lidojumam un savīt to ar šīsdienas aktualitātēm.

Festivāls Artdocfest  no 26. novembra līdz 1. decembrim norisināsies kinoteātrī Splendid Palace un Cafe Film Noir. Festivālu organizē biedrība Artdoc Fest & Media, festivāla prezidents - Vitālijs Manskis.

Plašāka informācija: www.artdocfest.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja