Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Reigans, Tramps Navaļnijs... Festivālā Baltijas pērle būs skatāmas filmas par nozīmīgiem politiskiem darbiniekiem

Festivālā Baltijas pērle būs skatāmas filmas par nozīmīgiem politiskiem darbiniekiem, informēja festivālā rīkotāji.

Līdzās filmai par Alekseju Navaļniju festivāla Baltijas pērle programmā iekļauta slavenā kinorežisora Džeimsa Greja filma Armagedona laiks, kas saņēmusi vienu no augstākajiem vērtējumiem pēdējā Kannu kinofestivālā. 

Filmā režisors Džeimss Grejs skatītājus aizved atpakaļ uz 80. gadu Ameriku, kas ir viņa jaunības laiks, kad viņa klasesbiedrs, rudmatainais, trakulīgais Donalds, dauzījās pa priviliģētas privātas koledžas gaiteņiem, savukārt mākslinieks Ronalds Reigans kandidēja uz prezidenta amatu un brīdināja valsti par gaidāmo morālo Armagedonu.

Donalds Tramps filmā ir tikai pieminēts, savukārt viņa vecākā māsa Marianna Trampa, kuru atveido Džesika Česteina, un viņa tēvs Freds Tramps (Džons Dīls) iedveš šausmas ne tikai studentos, bet arī visā skolas pilnvaroto  padomē. 

Jaunais Donalds ir nokaitinājis fiziskās audzināšanas un grieķu valodas skolotājus, vēl neiedomājoties, ka kļūs par Reigana pēcteci; parastie amerikāņi ir nobažījušies ne tik daudz par tuvojošos morālo apokalipsi, cik par kodolkonfrontāciju starp abām lielvarām. Ziņas par to neatstāj avīžu pirmās lapas, vecāki visu laiku runā un apspriež to vietējā maiznīcā.  Nu sex, drugs & rock'n'roll ir beidzies, kungi, tas ir Armagedona laiks!

Filmā skatītāji var vērot tā laika Ņujorku - košo, daudzslāņaino Vudija Alena apdziedāto metropoli, kurā valda cilvēku pūļi, kņada un mašīnu rūkoņa.

Tieši tur, Longailendas centrā, mīlošu radinieku un stingru republikānisku vērtību ieskautā kuplā ebreju ģimenē dzīvo Pols Grafs. Vecuma, rakstura īpatnību un vieglprātības dēļ viņu nesatrauc amorālas kataklizmas.

Šis ir dziļi personisks stāsts par imigrantu pēcnācējiem, kuri bēga no ebreju iznīcināšanas Ukrainā, par viņu vēlmi pēc  amerikāņu sapņa, par  ģimenes, tradīciju un "republikāņu vērtību" nozīmi.

Ir ērti domāt, ka mūsu manevrēšanu vētrainā kompromisu jūrā vienmēr ierobežo morāle. Taču pasaule nav ideāla, un ikdienas dzīves mazie grēki, nekaitīgas blēdības un nelielas nodevības noved pie neparedzamām sekām. Vecāki, vēlot saviem bērniem labāko, dažkārt netīšām nerēķinās ar citiem cilvēkiem. Filma ir par mums un par apstākļiem, kas mūs virza uz noteiktām darbībām.

Filmā filmējušies izcili aktieri: Entonijs Hopkinss, Anna Hetaveja, Džesika Česteina, Džeremijs Strongs un citi.

Ņemot vērā, ka Armagedonas laika oficiālā pirmizrāde  ir pārcelta uz vēlu rudeni, filma iekļuvusi Oskaru ringā, savukārt kinokritiķi liek likmes, vai Entonijs Hopkinss iegūs vēl vienu statueti.

Vienīgais filmas Armagedona laiks seanss festivālā Baltijas pērle paredzēts 23. septembrī kinoteātrī Splendid Palace.  

Biļetes var iegādāties kinoteātra kasē vai Biļešu servisa mājaslapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja