Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Riga IFF izsludina biļešu tirdzniecību

Rīgas Starptautiskais kino festivāls iepazīstina ar savu šī gada devīzi Owning the Unknown jeb Apzinot nezināmo un izsludina pirmo biļešu tirdzniecību uz šoruden gaidāmo septīto Riga IFF, kas norisināsies no 15. līdz 25. oktobrim, informēja festivāla rīkotāji.

Pārmaiņas skar visus, un nozīmīgas izmaiņas tikai retu reizi iespējams glīti ieplānot ar ierakstu kalendārā. Lai arī neparedzamais notiek visu laiku, nevar noliegt, ka pēdējos mēnešos ar šo dzīves realitāti ir nācies saskarties teju visiem. Ko šībrīža situācijā var darīt kinofestivāls – tā veidotāji, skatītāji, autori? Apzināt nezināmo, pieņemt to un padarīt par savu, pauž festivāla rīkotāji.

Kā akcentē Riga IFF direktore Liene Treimane, kas notiek uz ekrāna, notiek arī mūsu prātos: "Mākslā mēs alkstam piedzīvot neparasto, neprognozējamo. Kino novērtējam negaidītus sižeta pavērsienus, jaunas izteiksmes formas un ieintriģēti vērojam to, kā filmas varoņi un pats filmas medijs stāv nezināmā priekšā un, droši sperot soli, atrod pareizo ceļu. Pasaulē notiekošos sarežģījumus un pārmaiņas mēs varam izvēlēties uztvert dažādi – ar aizkaitinājumu, aizdomām, pārdomām, vai arī drošu pārliecību, ka neesam situācijas ķīlnieki un patiesībā šī pieredze pieder mums. Un ar to varam darīt visu, ko vien vēlamies. Tieši ar šādu pārliecību Riga IFF no 15. līdz 25. oktobrim jau septīto reizi tiksies ar skatītājiem, filmu autoriem un kino pasaules profesionāļiem, lai vēlreiz kopīgi nostātos nezināmā priekšā un padarītu to par savu."

Festivāls aicina skatītājus sevī audzēt piedzīvojuma un jaunatklājuma alkas, jo šis gads būs inovācijām bagāts ne tikai programmas saturā, bet arī formātā – festivāls jau šobrīd veic visus nepieciešamos sagatavošanās darbus, lai tā norise būtu iespējama gan klātienē, gan tiešsaistē, atkarībā no tā, ko tuvākajā nākotnē mūsu priekšā cels nezināmais. Skaidrs ir viens – festivāls būs un turpinās savu misiju nezūdošā kvalitātē.

Festivāla programmas uzbūvi un pirmās izziņotās filmas jau šobrīd iespējams iepazīt festivāla mājaslapā rigaiff.lv. "Arī šogad Riga IFF sevī ietvers dažādas tematiskās filmu programmas, nu jau četrus konkursus, atskatīsimies uz vienu no pagājušā gadsimta būtiskākajiem Eiropas kino strāvojumiem – čehu jauno vilni, kā arī fiksēsim aktuālajā kino valdošo noskaņojumu, vizuālo valodu, un to tēmu loku, par kādu kino veidotāji vēlas runāt šobrīd. Intelektuālas diskusijas par mūžīgo sniegotas kalnu ainavas nošķirtībā, tropiska brazīļu melodrāma, itāļu veltījums kino un literatūras klasikai, antropoloģisks vardarbības pētījums ceļojumā uz plosta – tie ir tikai pāris pieturpunkti filmu klāstā, kas kļūs plašāks ik dienu," Riga IFF radošā direktore Sonora Broka iepazīstina ar festivālā gaidāmo.

No 19. maija Riga IFF sniedz iespēju iegādāties desmit biļešu komplektus par izdevīgu cenu un nodrošināt savu sastapšanos ar drosmīgām kino formām un savas uztveres robežas paplašinošiem stāstiem pavisam drīzā nākotnē. Aicinām skatītājus, iegādājoties biļetes, kļūt par līdzdalībniekiem šī kino notikuma tapšanā.

Īpašo 10 biļešu komplektu cena ir 45 eiro. Tiklīdz biļetes uz kinofestivāla seansiem nonāks pārdošanā, ar šo komplektu būs iespēja izvēlēties 10 biļetes uz jebkuriem seansiem festivāla repertuārā.

Plašāka informācija par biļešu komplektiem pieejama biletes.rigaiff.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja