Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Riga IFF izsludina pieteikšanos festivāla konkursu sadaļām

Rīgas Starptautiskais kino festivāls, kas šoruden norisināsies no 14. līdz 24. oktobrim, aicina iesniegt pilnmetrāžas, īsformāta un mūzikas video darbus sešos konkursos. Riga IFF filmu veidotājiem vienu mēnesi, līdz 17. aprīlim, piedāvā iesniegt darbus bez pieteikuma maksas, informēja rīkotāji.

Centrālais notikums, Riga IFF Starptautiskais pilnmetrāžas filmu konkurss, arī šogad apkopos aktuālus, mākslinieciski augstvērtīgus un kino valodu paplašinošus autordarbus no Baltijas jūras un ziemeļvalstu reģiona. Starptautisku kino profesionāļu žūrija šī konkursa uzvarētājam pasniegs Riga IFF bronzas gaiļa statueti, kā arī naudas balvu.

Apmeklētāju iemīļotā Kids Weekend sadaļa ir pārtapusi par Kids' Reel, kas ne tikai ir "izaugusi" no vienas nedēļas nogales rāmjiem, bet arī piedāvā starptautiskus pilnmetrāžas un īsfilmu konkursus, kuros iekļautos darbus vērtēs Eiropas Bērnu filmu asociācijas (ECFA) biedri. Konkursa uzvarētāji saņems nomināciju ECFA balvai un iespēju iegūt Eiropas labākās bērnu īsmetrāžas vai pilnmetrāžas filmas apbalvojumu.

Astotais Riga IFF gads turpina meklēt spilgtus un radošus īsformāta darbus Short Riga starptautiskajā, nacionālajā un Baltijas mūzikas video konkursos. Par Eiropas līmeņa novērtējumu sacentīsies arī Short Riga nacionālā un starptautiskā konkursa dalībnieki – šī festivāla sadaļa meklē dažādu žanru un formas īsfilmas no visas pasaules, kas sacentīsies ne tikai par festivāla Sudraba zalkti un naudas balvu, bet arī kandidatūru Eiropas Kino Akadēmijas (EFA) balvai Eiropas īsfilma 2021.

Reģionā unikālais Baltijas mūzikas video konkurss (BMV) turpina apliecināt, ka pārstāv patstāvīgu, pārsteidzošu un spējīgu mākslas formātu, konkursā iekļaujot darbus, kas paplašina sapratni par mūzikas video valodu un sniegtajām iespējām. Izvēlētos darbus BMV konkursa seansa laikā vēros darbu veidotāji, starptautiska žūrija un skatītāji, vērtējot, kas būs trešais 2021. gada Sudraba zalkša saņēmējs.

Plašāka informācija par darbu iesniegšanas nosacījumiem un termiņiem – enter.rigaiff.lv

Rīgas Starptautiskais kino festivāls 2021. gadā norisināsies jau astoto reizi – pa šo laiku tas ir kļuvis par vienu no nozīmīgākajiem starptautiskajiem kino notikumiem Latvijā un Baltijas reģionā, piedāvājot plašu un kvalitatīvu programmu gan skatītājiem, gan kino profesionāļiem.

 Riga IFF top ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Nacionālā Kino centra un Rīgas domes atbalstu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja