Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Seniori meklē izaicinājumus savā rimtajā ikdienā. LTV izrādīs īsmetrāžas daudzsēriju filmu Ārčijs un Nellija

Latvijas Televīzijā 27., 28. un 29. decembrī notiks īsmetrāžas daudzsēriju filmas Ārčijs un Nellija jeb kā uzlabot dzīves kvalitāti un nodzīvot līdz 100 gadiem pirmizrāde. Galvenās lomas atveido Regīna Razuma un igauņu aktieris Tenu Oja, režisore un idejas autore – Madara Dišlere

Daudzsēriju filma vēsta par diviem vientuļiem senioriem, kuri iedvesmo viens otru atrast jaunus izaicinājumus rimtajā ikdienā. Cerēdamas, ka jauni apstākļi palīdzēs Nellijai atgūt dzīvesprieku, meitas pārved viņu uz jaunu māju ar dārzu. Savu bērnu priekšā Nellija cenšas izskatīties stipra un apmierināta ar jaunajiem apstākļiem, taču patiesībā viņa nespēj atgūties pēc vīra nāves. Nellija vēl arvien jūtas vāja, un nekas viņai nesagādā prieku. Vienīgais, ko viņa vēlas, – gulēt dīvānā un skatīties televizoru. Līdz brīdim, kad nākas rēķināties ar jauniegūto kaimiņu Ārčiju.

"Ideja miniseriālam Ārčijs un Nellija radās pavasara sākumā, kad mūs bija skāris kārtējais Covid-19 vilnis. Paralēli darbam kino biju sākusi medicīnas studijas un arvien vairāk pārliecinājos, ka cilvēka organisms ir kas unikāls, bet mūsu zināšanas par to gaužām niecīgas. Tāpēc šķita būtiski ar kino palīdzību skatītājiem nodot pamatzināšanas, kā funkcionējam un ko paši varam darīt, lai justos gan fiziski, gan emocionāli labi," saka režisore Madara Dišlere.

"Man ir svarīgi, lai šīs miniseriāla 15 minūtes ļautu skatītājiem aizmirst par ikdienas rūpēm un kopā ar Ārčiju un Nelliju viņi piedzīvotu kādu patīkamu brīdi. Esmu priecīga, ka bija iespēja strādāt ar diviem brīnišķīgiem aktieriem – Regīnu Razumu un Tenu Oju. Viņi Nellijas un Ārčija tēliem piešķīra dzīvību, neizrunājot nevienu vārdu! Kā tas iespējams? To šobrīd neatklāšu," piebilst Madara Dišlere.

Aktieris Tenu Oja, kurš seriālā atveido Ārčiju, stāsta: "Jāsaka, ka šī gada labākās dienas pavadīju Latvijā filmējoties. Madara Dišlere ir brīnišķīga režisore, kuras redzējumam uzticējos no pirmā brīža. Ticu, ka gala rezultāts priecēs."

Līdzās Regīnai Razumai un Tenu Ojam skatītāji redzēs arī Ingu Alsiņu-Lasmani, Herbertu Laukšteinu, Mārtiņu Liepu, Māru Menniku, Oskaru Morozovu, Madaru Zviedri, Zani Jančevsku, Inesi Ramuti un citus aktierus. 

Seriāla radošajā komandā ir scenārija un dialogu līdzautors Edgars Šubrovskis, filmas māksliniece Laura Dišlere, animators Aigars Gercāns, operators Gatis Grīnbergs, kostīmu māksliniece Rūta Kuplā, grima māksliniece Dzintra Bijubena, komponists Edgars Mākens, skaņu režisors Ernests Ansons un montāžas režisors Armands Začs.

Seriālu veidojusi producentu kompānija White Picture sadarbībā ar kopproducentiem Tritone Studio un Munchausen Film

Seriāls Ārčijs un Nellija jeb kā uzlabot dzīves kvalitāti un nodzīvot līdz 100 gadiem būs skatāms 27., 28. un 29. decembrī plkst. 19.25 LTV1 un REplay.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja