Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Bibliotēka Jauno rakstnieku konkursa finālā iekļuvuši Hroma, Karīnas Šternas un Toma Deimonda Barvida darbi

Lasīšanas veicināšanas projekta Bibliotēka organizētajā Jauno rakstnieku konkursa finālā iekļuvuši trīs darbi - Hroms Mūsu klases aizlidojums, Karīna Šterna Jūras granātābols un Toms Deimonds Barvidis Zaļā Dzīle. Darbi tika izvēlēti mēnesi ilga žūrijas komisijas vērtējuma rezultātā. Konkursa uzvarētājs būs zināms 22. novembrī.

Trīs fināla romāni tika izvēlēti no 10 konkursa pusfināla darbiem, kuri publiskā balsojuma un žūrijas komisijas vērtējuma rezultātā tika noteikti septembrī. Visi trīs grāmatu manuskripti drīzumā tiks nodoti izdevniecības Dienas grāmata redaktoriem, kuri līdz 22. novembrim izvēlēsies vienu romānu, kuru izdot ar ilggadēja latviešu literatūras mecenāta Baltic International Bank finansiālu atbalstu 3000 eiro apmērā, apmaksātu publicitāti projekta Bibliotēka ietvaros, kā arī iespēju vienu mēnesi pavadīt Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā (SRTM) Ventspilī.

"Lai gan uzvarētājs būs tikai viens, vēlētos mudināt visus autorus, kas piedalījās jauno rakstnieku konkursā turpināt savu radošo darbību un rakstīt. Jā, rakstīšana ir grūts darbs, tomēr tas vienlaikus ir arī ļoti piepildošs darbs," ierosmi un motivāciju jaunajiem talantiem sniedz dzejnieks Ivars Šteinbergs. "Man pašam piedalīties vērtēšanā bija interesanti un vērtīgi, jo lasot jauno prozas autoru manuskriptus  bija iespējams ieraudzīt tādu kā šķērsgriezumu, atspoguļojumu mūsu laikmeta literatūrai. Tas ļāva ieraudzīt, ka aktuāla ir fantāzijas un mīlestības žanra romānu rakstīšana, kā arī tādu darbu radīšana, kuras sižeti balstīti autoru personīgajā pieredzē."

"Ir patīkami, ka šādi konkursi notiek, un paldies Baltic Internatonal Bank par šo iniciatīvu," papildina rakstnieks un žurnālists Osvalds Zebris. "Biju pārsteigts par lielo iesniegto darbu skaitu un arī apjomu. Tas liecina, ka aktuāla jauniešu vidū ir gan lasīšana, gan rakstīšana. Ceru, ka kāds no šiem darbiem arī iznāks un atradīs savus lasītājus."

Darbus vērtēja arī LNB Nozaru literatūras centra nozaru informācijas eksperte Mudīte Treimane, rakstniece un publiciste Marina Kosteņecka, rakstnieks Māris Bērziņš, literatūrkritiķe un kultūras žurnāliste Jūlija Dibovska un projekta Bibliotēka organizatores Jekaterina Belokoņa un Daiga Katrīna Bitēna.

Projekta Bibliotēka iniciētais jauno rakstnieku konkurss tika izsludināts šī gada februārī, un dalību tajā pieteica 122 dalībnieki. Manuskriptus konkursam iesniedza 45 dalībnieki. Darbu vērtēšana norisinās četrās kārtās, no kurām šobrīd uzsākta pēdējā, ceturtā kārta. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja