Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Anetes Meleces grāmata Kiosks ierindota starp 100 pasaulē izcilākajām pērn izdotajām bilžu grāmatām

Starptautiskā bilžu grāmatu izdevēju un aģentu platforma dPICTUS starp 100 pasaulē izcilākajām pērn izdotajām bilžu grāmatām ierindojusi arī Latvijā izdoto mākslinieces un animācijas filmu režisores Anetes Meleces grāmatu Kiosks, aģentūra LETA uzzināja izdevniecībā Liels un mazs.

Kā teikts dPICTUS mājaslapā, 100 pasaulē izcilāko bilžu grāmatu saraksts tiek veidots, aicinot neatkarīgi izteikt savu viedokli ilustratoriem un bilžu grāmatu veidotājiem no dažādām valstīm. Līdz ar to sarakstā iekļauti darbi, kurus izcēluši visvairāk viesu kuratoru - gan jaunas un drīzumā izdot plānotas grāmatas, gan klasika, kas tiek izdota atkārtoti.

Liels un mazs izdotā Meleces grāmata Kiosks ir vienīgais Latvijā radītais darbs, kas iekļuvis šajā dPICTUS veidotajā sarakstā.

Kiosks ir stāsts par kāda Rīgas kioska pārdevēju Olgu, kas ir tik resna, ka iesprūdusi kioskā un netiek no tā ārā. Viņas sapnis ir nonākt siltajās zemēs un pie jūras baudīt skatu uz saulrietu. Kādu dienu nejaušu notikumu ķēde izvēršas tā, ka Olga ar visu kiosku iekrīt pilsētas kanālā, kas viņu aizpeldina tālu pasaulē - līdz pat kārotajai pludmalei ar palmām un sauli.

Grāmatas sižets, kas mudina domāt par cilvēka "iesprūšanu" savā dzīvē un nespēju īstenot sapņus, ir vienlaikus komisks un skumjš. Arī Olgas raksturā labi sajūtams tas, ka viņa nav tikai smieklīga resnule un neuzņēmīga sapņotāja, kas ar žurnālu bildēm aizvieto realitāti, bet arī savas apkārtnes mazais centrs, svarīga un vajadzīga citiem cilvēkiem, par grāmatu rakstīts Liels un mazs mājaslapā.

Melece ir starptautiskus panākumus guvusi animācijas filmu autore un māksliniece, kas dzīvo Latvijā un Šveicē. Jau iepriekš viņa sadarbojusies ar izdevniecību Liels un mazs un ilustrējusi Mairas Dobeles, Jura Kronberga un Ingas Gailes grāmatas.

Grāmatas ideju Melece sākotnēji izrādīja, izveidojot septiņu minūšu garu animācijas filmu Kiosks. Par animācijas filmu Melece saņēma vairāk nekā 20 dažādas balvas dažādos kinofestivālos. Grāmata tulkota un izdota vairākās valodās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja