Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

“Dirty Deal kino klubs” piedāvās angļu kinoteātra “The Electric” filmu kolekciju

Otrdien, 1.decembrī, Dirty Deal kino klubs turpinās aizsākto ikmēneša programmu ciklu, un šī mēneša programmu veidos vecākā vēl jo projām strādājošā angļu kinoteātra The Electric filmu kolekcija, informē kino kluba pārstāvis Māris Prombergs. Filmu programma būs īpaši britu režisoram Šeinam Medovam (Shane Meadows).

Vakara sākumā apmeklētāji varēs noskatīties vairākos festivālos atzinību iemantojušas filmas. Turpinājumā būs iespēja iepazīties ar Šeina Medova sociāli atklātajiem un dokumentāli visnotaļ pietuvinātajiem darbiem, kurus caurvij paša režisora kolorītā dzīves pieredze. Par Š.Medova biogrāfiju un filmogrāfiju stāstīs M. Prombergs.Dirty Deal kino klubs darbību sāka 2009.gada novembrī. Dirty Deal kino klubs piedāvā ne tikai kolektīvu kino skatīšanos, bet arī vieslekcijas, sarunas ar kino pietuvinātiem cilvēkiem un vidi domubiedru ideju un viedokļu apmaiņai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Dirty Deal kino kluba programma 1.decembrī

Otrdien, 1. decembrī plkst. 18:00
VĪRS UZ VIRVES / MAN ON WIRE
Rež. Džeimss Māršs / James Marsh
Lomās: Filips Petī u.c.
AK, ASV, 2008, 94 min.

1974. gada 7. augustā Filips Petī uzkāpa uz virves, kas savienoja Ņujorkas Dvīņu torņus. Pēc aptuveni stundas ilgas dejošanas uz virves viņu apcietināja, veica psiholoģiskās līdzsvarotības pārbaudes, aizveda uz cietumu un vēlāk atlaida. Šis ir viņa stāsts. Džeimsa Mārša dokumentālā filma atdzīvina Petī vienreizēji krāšņo uzvedumu, kas kļuva pazīstams kā „gadsimta mākslinieciskais noziegums”.
„Oskara” kinobalva par labāko dokumentālo filmu, „Sundance” neatkarīgo filmu festivāla „Grand Jury Prize” un skatītāju balva, kā arī daudzu citu filmu festivālu kinobalvas par labāko dokumentālo filmu.   

Otrdien, 1. decembrī plkst. 20:30
ŠĪ IR ANGLIJA / THIS IS ENGLAND
Rež.  Šeins Medovs / Shane Meadows
Lomās: Tomass Turgūss, Stefans Greijems, Džo Hārtlijs
AK, 2006, 101 min.

Astoņdesmito gadu sākums nelielā, drūmā strādnieku šķiras pilsētiņā Anglijā. Vasaras brīvdienu laikā Šons (Tomass Turgūss) iepazīstas un tiek uzņemts vietējo skūtgalvju barā, kur spēj rast jaunus draugus un paraugtēlus. Frizūras, apģērbi, mūzikas ritmi un bezrūpīgas izpriecas, kas ilgst līdz brīdim, kad Šonam nākas satikt tikko no cietuma iznākušo Kombo.

„BAFTA” kinobalva par labāko britu filmu, Britu neatkarīgā kino balva par labāko filmu un Tomasam Turgūsam par labāko jauno aktieri.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja