Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ES balvai literatūrā nominēti četri Latvijas autoru darbi

Eiropas Savienības (ES) balvai literatūrā nominēti četri Latvijas autoru darbi - Janas Egles Dzimšanas diena, Lauras Vinogradovas Upe, Rasas Bugavičutes-Pēces Puika, kurš redzēja tumsā un Svena Kuzmina Hohma, informēja Latvijas Rakstnieku savienības (LRS) pārstāve Kristiāna Šuksta.

Viņa pavēstīja, ka ES balva literatūrā ik gadu izceļ daiļliteratūras darbu autorus no visas Eiropas. To saņem jauni autori, kuri ar savu daiļradi demonstrē pārliecinošu sniegumu prozā. Par balvu, rotējot ik pa trim gadiem, cīnās 41 valsts. Šogad nominētas ir 55 grāmatas no 14 valstīm - Albānijas, Armēnijas, Bulgārijas, Čehijas, Islandes, Latvijas, Maltas, Moldovas, Nīderlandes, Portugāles, Serbijas, Slovēnijas, Zviedrijas un Tunisijas.

Katras valsts īso sarakstu piesaka tās nacionālā žūrija. To veido izdevēju, rakstnieku un grāmatu tirgotāju, kā arī sabiedrības pārstāvji. Žūriju izraugās balvas rīkotāju konsorcijs Briselē. Latvijas žūrijā šogad strādā apgāda Jānis Roze pārstāve Renāte Puntka un platformas Latvian Literature pārstāve Inga Bodnarjuka-Mrazauskas, Latvijas grāmatu tirgotājus pārstāv Kristīne Pīkenena, bet masu medijus - kultūras žurnāliste Santa Remere. Žūrijas priekšsēdētājs ir rakstnieks un LRS priekšsēdētājs Arno Jundze.

Pirmo reizi ES balva literatūrā tika izsludināta 2009. gadā, un šogad tā tiks pasniegta 13. reizi. Balvu finansē programma Radošā Eiropa, un tās mērķi ir apzināt jaunos literatūras talantus visā Eiropā, veicināt literatūras izplatīšanu un tulkošanu starp dažādām Eiropas valstīm un izcelt Eiropas radošumu un dažādību. Līdz šim no Latvijas balvu saņēmuši trīs autori - Inga Žolude, Jānis Joņevs un Osvalds Zebris.

Šogad uzvarētāji tiks nosaukti virtuālā apbalvošanas ceremonijā, kas norisināsies 18.maijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja