Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Filma Aiz žoga iekļauta Starptautiskā Cilvēktiesību dokumentālo filmu festivālā

No 20. līdz 23. oktobrim Glāzgovā norisināsies Starptautiskais Cilvēktiesību dokumentālo filmu festivāls, un festivāla programmā iekļauta Jura Podnieka studijā veidotā režisores Lienes Laviņas dokumentālā filma _Aiz žoga._Filmas režisore ir Liene Laviņa, producente Simona Kļaviņa, Antra Cilinska. Filmas pirmizrāde Latvijā notika 2010. gada beigās, līdz šim filma demonstrēta arī Zagrebas kino festivāla programmā, portālam Diena.lv pastāstīja filmas Jura Podnieka studijas pārstāvji.

Filmas veidošana aizsākās 2009. gada rudenī , kad režisorei radās doma par šādas filmas tapšanu. Filmējot Cēsīs, veiksmīgi tika realizētas radošās darbnīcas. Darbnīcās ieslodzītajiem jauniešiem bija iespēja apgūt kameras, skaņu ierakstīšanas, gaismošanas pamatzināšanas un praktiskās iemaņas. Tapušas arī divas īsfilmas, kuru autori ir jaunieši.

Filma Aiz žoga veidota par ieslodzītajiem jauniešiem Cēsu audzināšanas iestādē nepilngadīgajiem. Filma ir aicinājums sabiedrībai paskatīties uz notiekošo tur, aiz žoga. Šiem jauniešiem visbiežāk ir pietrūkusi ģimenes uzmanība, mīlestība un viņi izvēlējušies „nepareizos” draugus, kā rezultātā jaunieši izdarījuši noziegumus, sākot no zādzībām līdz slepkavībām. Skarba realitāte jau 14 gadu vecumā, par ko nākas atbildēt jau šobrīd un vēl vairākus gadus. Viņiem nav iespēja satikt savus draugus, braukt ar velosipēdu, spēlēt datorspēles, ceļot, iet uz ballītēm, apciemot vecmāmiņu un daudz citu lietu, kas ir tik pieejamas jauniešiem, kas nav ieslodzījumā. Noziegumu pēdas viņu dzīvē paliks uz mūžu.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja