Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Kino “Rīga” demonstrēs Milānas opernama “La Scala” izrādi “Tristans un Izolde”

14.oktobrī plkst. kinoteātrī “Rīga” uz lielā ekrāna tiks demonstrēta pasaulslavenā Milānas operanama “La Scala” iestudētā Riharda Vāgnera opera “Tristans un Izolde”,  informē kinoteātra pārstāve Olga Savina.Opera “Tristans un Izolde” Milānā iestudēta pēc gandrīz 30 gadu pārtraukuma. Diriģents – Daniels Barenboims, režisors – Patriss Šero.

Galvenās lomas izpilda Īens Storijs (Tristans) un Valtraude Meiere (Izolde). Laikraksta The New York Times dēvētu par “grandiozu jaunu versiju draudīgā un šokējoši spēcīgā izpildījumā”. Stīvens Heistings no prestižā izdevuma Opera News raksta: “Valtraudes Meieres tembrs pauž spēcīgu raksturu… tas nešaubīgi kļuva par apburošas īru princeses balsi, kuras frāzējums un žesti ik brīdi šķita dabiski saplūstam ar mūziku.” Mūzikas vēsturnieks Mikus Čeže: „Vispirms jāatsaucas uz pašu Vāgneru, kurš par mūzikas drāmu „Tristans un Izolde” rakstīja: „Es atgriezos pie Tristana, lai liktu tam paust skanošās klusēšanas dziļo mākslu. No šejienes pasaulei jāuzzina augstākās mīlas diženais un cēlais posts, kaislību pilnās svētlaimes žēlabas.” Romantiskā mīla šajā operā gūst savu spožāko un pilnīgāko izpausmi. Vāgners ir konsekvents – viņš neapstājas pusceļā un pārspīlē mīlestības ideju līdz galējībai, noslēgumā kulminējot patiesi ģeniālajā Mīlas nāvē.”  Izrādes aptuvenais ilgums: 4 stundas 24 minūtes ar diviem starpbrīžiem Izrāde filmēta īpaši demonstrēšanai pasaules kinoteātros. Durvis atvērtas no plkst. 18:00. Pirms izrādes un starpbrīžos darbosies kafejnīca. Biļešu cenas no 6.00 līdz 10.00 Ls. Biļetes nopērkamas kino „Rīga”  un „Biļešu servisa” kasēs, kā  arī www.bilesuserviss.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Anotācija

Operas sižets vēsta par mīlniekiem Tristanu un Izoldi, kuru neparastais mīlasstāsts aizsākās, kad Tristans nogalināja Izoldes līgavaini. Kļūdas pēc iedzerot mīlas dzērienu no viena kausa, viņi bezcerīgi iemīlas viens otrā. Viņu vētraino mīlestību jo vairāk sarežģī fakts, ka Izoldes roka ir apsolīta Tristana audžutēvam, karalim Markam.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja