Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Kinoteātrī “Rīga” rādis jaunāko latviešu dokumentālo filmu izlasi

Gada pirmajā  nedēļā no 2. līdz 7. janvārim kinoteātrī “Rīga” būs skatāma jaunāko latviešu dokumentālo filmu izlase – 6 filmas, kas 2009. gadā piesaistīja skatītāju un kritiķu uzmanību ne tikai pašu mājās, bet arī ārzemēs, informē kinoteātra mārketinga menedžere Olga Savina.  **Programmā:Seansā plkst.

16****“Laimes luteklis”**, rež.Rūta Celma – operdziedātāja Egila Siliņa portrets, filma piedalījusies prestižā Starptautiskā Amsterdamas dokumentālo filmu festivāla (IDFA) konkursa programmā**“Valkyrie Limited”,** rež.Dāvis Sīmanis – filma par R.Vāgnera operas “Valkīra” iestudēšanu Latvijas Nacionālajā operā. Filmā D.Sīmanis ar traģikomēdijas paņēmieniem mēģina atklāt, cik iespējami vai neiespējami māksliniekam ir realizēt savus ideālus, nepārtraukti sastopoties ar neskaitāmiem viņu ierobežojošiem faktoriem. Filma ieguva Starptautiskās kinokritiķu asociācijas FIPRESCI balvu Nacionālajā filmu festivālā "Lielais Kristaps".  **Seansā plkst. 18:00****“Bekons, sviests un mana mamma”,** rež.Ilze Burkovska – Jakobsena – stāsts par pēckara paaudzi Latvijā no neatkarības atgūšanas laika līdz šim brīdim, sapni par vecajiem, labajiem laikiem, politiskām un sociālām pārmaiņām, kas skar vienkārša cilvēka dzīvi - filmas galveno varoni - Ilzes mammu. Filma 2009.gada Nacionālajā filmu festivālā “Lielais Kristaps” atzīta par labāko īsmetrāžas dokumentālo filmu.**“Bēgums”**, rež.Ivars Zviedris – filma par Latvijas cilvēkiem, kuru laiks ar starpstāvokļa zīmi tiks ierakstīts Latvijas vēsturē tāpat kā Padomju vai Ulmaņlaiki. Tā ir filma par aizbraucējiem no Latvijas, viņu domām, cerībām un likteņiem. Filma 2009.gada Nacionālajā filmu festivālā “Lielais Kristaps” atzīta par labāko pilnmetrāžas dokumentālo filmu.**Seansā 2.,5.,6.,7.janv. plkst.20.30 un 3.janv.plkst. 14****“Nogalināt vai mirt”,** rež. Vladislavs Ščepins – filma par Latvijas izcelsmes leģendārā baltādainā Brazīlijas tīģeru mednieka Sašas Ziemeļa, kura slava nonāca līdz pat Holivudai, neparasto dzīvesstāstu.**“Kas bija Ed.L?”,** rež. Vladislavs Ščepins – par “Koraļļu pils” radītāju Edvardu Liedskalniņu, kurš dzimis Latvijā Krievijas impērijas laikā, pārstaigājis Ziemeļamerikas kontinentu un uzcēlis pieminekli, kas pēc 70 gadiem joprojām saista ļaužu skatienus un prātus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja