Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

KM darba grupas izstrādātā Literatūras un grāmatniecības nozares stratēģija trīs gadu periodam

Ņemot vērā daudzu Kulturasdiena.lv lasītāju vēlmi iepazīties ar literatūras un grāmatniecības nozares stratēģiju, kuru bija paredzēts apspriest 2. maija tikšanās laikā Kultūras ministrijā (KM), publicējam stratēģijas darba variantu.

Stratēģija paredz literatūras un grāmatniecības nozares attīstību trīs gadu periodam, tajā sniegti vairāki konkrēti priekšlikumi četros galvenajos virzienos: jaunu un vērtīgu grāmatu nodrošināšana pašvaldību publiskajās bibliotēkās; bērnu lasīšanas veicināšanas programma; atbalsta programma latviešu oriģinālliteratūras tapšanai, izdošanai un tulkošanai; patapinājuma sistēmas atjaunošana un uzlabošana.

Kā jau ziņots, rakstnieki un literatūras nozares pārstāvji 2. maijā tikās ar kultūras ministri Žanetu Jaunzemi-Grendi, taču tikšanās noslēdzās bez vienošanās. "Uz jautājumiem par pašas ministres redzējumu Ž. Jaunzeme-Grende atteicās atbildēt, aizbildinoties ar frāzēm "mēs pie tā strādājam" un "to es jums neteikšu"," par aizvadīto diskusiju, kas tika rīkota pašas ministres iniciatīvas rezultātā, pēc tikšanās norādīja KM darba grupas vadītāja, rakstniece Nora Ikstena.

Stratēģijas darba varianta autors ir KM izveidotā darba grupa - rakstniece, SIA Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja padomes locekle Nora Ikstena, Valsts Kultūrkapitāla fonda Literatūras nozares ekspertu komisijas locekle Maija Burima, KM Nozaru politikas nodaļas vecākā referente Līga Buševica, Latvijas Poligrāfijas uzņēmumu asociācijas pārstāvis Artis Ērglis, SIA Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja valdes locekle Andra Konste, biedrības Latvijas Literatūras centrs direktors Jānis Oga, biedrības Latvijas Grāmatizdevēju asociācija valdes priekšsēdētāja Renāte Punka, literatūras pedagoģe, literatūrzinātniece Lita Silova, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra direktore, Latvijas Bibliotekāru biedrības priekšsēdētāja Silvija Tretjakova un dzejnieks Jānis Vādons.

Literatūras un grāmatniecības nozares stratēģija valsts politikas īstenošanai un valsts budžeta plānošanai 2012.-2014. gadam.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja