Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Latviešu urbāno slēpotāju filma startēs starptautiskā filmu festivālā

Latvijas freestyle slēpotāju apvienība Skilluminati piedalīsies starptautiskā slēpošanas filmu festivālā IF3, informēja apvienības pārstāvis Kaspars Ozoliņš.

Festivāls notiek jau septīto gadu, šogad četrās pasaules vietās – Kanādā, Francijā, Austrijā un Čīlē. Tas sāksies jau septembrī, kad Skilluminati filmu rādīs Kanādā, Francijā un Austrijā. Festivāla dalībnieki iedalīti trīs kategorijās  – amatieru, profesionāļu un web (video epizodes internetā). Skilluminati filma SKLMNTI startēs amatieru grupā, sacenšoties ar dalībniekiem no Austrijas, ASV, Krievijas, Šveices, Kanādas, Norvēģijas un Zviedrijas.

SKLMNTI ir vienīgā dokumentālā filma savā kategorijā. Apvienības mērķis nav bijis izveidot kārtējo slēpošanas mākslas filmu, bet gan parādīt urbānās slēpošanas aizkulises. Filmā būs redzama tikai un vienīgi pilsētvide, līdz ar to arī dažādas problēmas, ar kurām tajā nākas saskarties. Tā kā Skilluminati ir vienīgie urbānie slēpotāji Baltijā, cilvēku neizpratne un negācijas ir viņu ikdiena. Puiši regulāri iekļūst bīstamās situācijās, saskaroties ar policijas darbiniekiem, teritoriju īpašniekiem un apsargiem – par to arī filmā. "Pēc slēpošanas ievietojam internetā dažādas bildes, parasti ir ļoti liela interese un jautājumi no apkārtējiem, tāpēc tagad uz jautājumiem atbildēsim video formātā," tā Kaspars Ozoliņš, Skilluminati dalībnieks.

Filmas treileris šobrīd ir otrais skatītākais internetā starp citiem slēpošanas filmu treileriem, trīs dienu laikā tas skatīts vairāk kā 30 000 reižu un parādījies lielākajos slēpotāju portālos visā pasaulē. Festivāla oficiālajā forumā izveidotas plašas diskusijas par Skilluminati, vairāki viņus pielīdzina ASV freestyle slēpotājiem, festivāla dalībniekiem Stept productions. Īpašu uzmanību piesaistījusi epizode, kur zēniem uzbrūk ar ieroci.

Skilluminati ir vienīgie no Baltijas, kuri piedalās IF3 festivālā. Pirmā konkursa kārta norisināsies 11. septembrī Monreālā, Kanādā.

Filmas treileri skaties šeit:

Skilluminati komandā ir septiņi cilvēki, īsti slēpošanas entuziasti, kuri darbojas tikai ar pašu finansiālajiem līdzekļiem. Viņi radījuši arī pirmo Baltijas slēpošanas filmu MANIFESTO, kura pirmizrādi piedzīvoja pērn septembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja