Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Latvija šonedēļ piedalās Starptautiskajā Boloņas bērnu grāmatu tirgū

No 4. līdz 7. aprīlim Latvija piedalīsies starptautiskajā Boloņas bērnu grāmatu tirgū (La fiera del libro per ragazzi) ar nacionālo grāmatniecības un literatūras stendu, kurā prezentēs bērniem un pusaudžiem veltītās latviešu autoru grāmatas, informēja notikuma pārstāve Dace Bargā.

Šogad nacionālajā grāmatniecības un literatūras stendā starptautiskajā Boloņas bērnu grāmatu tirgū Latviju pārstāv labākie bērnu un pusaudžu literatūras darbi, kas izdoti pēdējo gadu laikā. Ārvalstu izdevējiem veidotajā katalogā iekļautas Latvijā augstu novērtētas grāmatas, piemēram, Luīzes Pastores grāmatu sērija Mākslas detektīvi (Neputns), Ingas Gailes dzejoļu krājums Vai otrā grupa mani dzird? (Liels un mazs), Jura Zvirgzdiņa Have a Nice Day! (Pētergailis), Zvaigzne ABC apgādā izdotie fantāzijas un fantastikas romāni bērniem un pusaudžiem u.c.

Boloņā viesojas arī Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļas studenti, kuri kopā ar savu pasniedzēju, mākslinieci Rūtu Briedi, prezentēs īpaši šim notikumam veidotu bilžu grāmatu sēriju Grāmatas grūti audzināmiem bērniem, kas radītas sadarbībā ar latviešu rakstniekiem un dzejniekiem – Ilmāru Šlāpinu, Sergeju Timofejevu, Ievu Melgalvi u.c. Meses laikā jaunie mākslinieki apmeklēs arī Boloņas grāmatu tirgus organizētās radošās darbnīcas, ko vadīs starptautiski atzīti mākslinieki un mākslas pasniedzēji.

Šodien plkst. 16 Latvijas stendā notiks prezentācijas pasākums, kurā piedalīsies arī Latvijas vēstnieks Itālijā Artis Bērtulis. Pasākuma laikā jaunā māksliniece Elīna Brasliņa, kas kopā ar dizaineru Jāni Mercu radījusi stenda vizuālo noformējumu, uzstāsies ar mākslas performanci, zīmējot grāmatu sērijas Mākslas detektīvi varoņus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja