Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

LTV1 raidījums Province iegūst Grand Prix starptautiskā konkursā

18. Starptautiskajā lauku tematikai veltītajā televīzijas festivālā Agro Svit, kas nedēļas nogalē risinājās Ukrainas kūrortpilsētā Vorzeļā, 36 programmu konkurencē Latvijas Televīzijas pirmās programmas (LTV1) raidījums Province ieguvis Grand Prix.Augstā godalga Provincei piešķirta par speciālizlaidumu cikla _Laimes lācis.

lv_ pirmo sēriju. Cikls tika demonstrēts šoruden, 11. Saeimas priekšvēlēšanu laikā, portālam Diena.lv pastāstīja LTV1 pašreklāmas redaktore Ieviņa Ancena.  Raidījuma Province režisore Dace Slavinska stāsta: „Pirmo reizi festivāla vēsturē žūrijas komisijas lēmums bija tik vienprātīgs - _Grand Prix _mums tika piešķirts vienbalsīgi! Saņēmām uzslavas par sevišķi radošu pieeju šķietami tradicionālā pirmsvēlēšanu noskaņojuma parādīšanai, vienlaikus skaidri un skaudri iezīmējot Latvijas laukiem nozīmīgu problēmu - bezdarbu un iedzīvotāju emigrāciju.”Viņa arī uzsver, ka Laimes lāča tēls sajūsminājis visus cittautu vērtētājus, kuriem šāda pasaku tipāža nav. „Tas nozīmē, ka mūsu izvēle bijusi pareiza, ja reiz ar šī tēla palīdzību ikviens var nekļūdīgi nolasīt tajā iekodēto informāciju,” norāda D. Slavinska.Agro Svit žūrija īpaši uzteikusi arī Laimes lāča.lv radošās grupas uzdrošināšanos pašiem izpildīt fināla dziesmu. „Tas parādot prieku, kādu mums pašiem sagādājis darbs pie raidījuma veidošanas. Tāpēc arī par rezultātu esam gandarīti - tas šoreiz ir likumsakarīgs,” uzskata D. Slavinska. Festivāla Agro Svit saknes meklējamas Latvijā, kad 90. gadu sākumā radās televīzijas un kinoraidījumu konkurss Lauku sēta. Vēlāk tas risinājies vairākās Austrumeiropas valstīs, kļūdams par starptautisku un visai respektējamu televīzijas programmu festivālu, kura tematiskā ass saistīta ar lauku dzīvi. Ne velti tā nosaukums tulkojumā nozīmē Lauku gaisma, jo festivāla pamatideja skar visai filozofisku un plašu tēmu - cilvēka un zemes savienību. Lauku tematika ir masu mediju uzmanības nelutināta joma, tāpēc festivāls Agro Svit ir unikāla tikšanās vieta televīzijas ļaudīm, kuri atspoguļo lauku tematiku. Tā ir ne tikai neatsverama televīzijas un kino kolēģu pieredze, ko var gūt šajā festivālā, bet arī iepazīšanās ar citu valstu tautsaimniecības un reģionālās attīstības tendencēm un masu mediju iespējām tās virzīt, ietekmēt un atspoguļot. Provinces veidotāji šajā festivālā piedalījušies daudzkārt, pārvedot mājās gan Grand Prix, gan dažādas speciālbalvas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Noskaidroti Sansusī kaušļu pāri

Nedēļas nogalē, 26. un 27. oktobrī, Rīgas cirka arēnu ieņems Sansusī mūziķu kautiņa dalībnieki, kur notiks pirmais kautiņu zibensturnīrs, kurā gavilēs, muzicēs un performēs 16 dalībnieki, pārstā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja