Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Nākamgad pie skatītājiem nonāks animācijas filmas turpinājums par suņu meitenīti Loti

Patlaban filmu studijā "Rija" tiek cītīgi strādāts pie jaunās animāciju filmas "Lote un Mēness akmens noslēpums" veidošanas, lai jau nākamā gada pavasarī skatītājiem būtu iespēja novērtēt stāsta turpinājumu filmai par suņu meitenīti Loti, intervijā aģentūrai LETA pastāstīja producents un "Rija" vadītājs Vilnis Kalnaellis.

Pilnmetrāžas animācijas filma "Lote un Mēness akmens noslēpums" būs turpinājums stāstam, kas tika apkopots 2006.gada animācijas filmā "Lote no Izgudrotāju ciema".

Kā stāstīja Kalnaellis, jaunās filmas scenārijs ir veidots daudz jaukāks un interesantāks, stāstījums skatītājam būs daudz saprotamāks, kā arī būs daudz efektu. Tāpat kā iepriekš, arī šī filma taps sadarbībā ar Igaunijas kolēģiem. Arī šīs animācijas filmas režisori ir Janno Poldma un Heiki Ernits, fona māksliniece ir Laima Puntule, bet mūziku un dziesmas filmai raksta "Prāta vētras" dalībnieks Renārs Kaupers.

Filmu studijai "Rija" ar Kauperu ir izveidojusies laba sadarbība, jo mūziķis ne tikai filmai "Lote no Izgudrotāju ciema" radīja bērniem saistošas dziesmas, bet ir arī mūzikas autors nupat kā klajā nākušajai filmai "Joka pēc alfabēts". Kā skaidroja producents, Kaupera dziesmas bērnu animācijas filmām viņš izvēlas, jo mūziķis bērniem rada gaišas dziesmas, kurām teksti ir ne tikai viegli uztverami, bet dziesmas ir arī pozitīvas un labi piemērotas filmām.

Filma "Lote un Mēness akmens noslēpums" būs daudz modernāka par iepriekšējo Lotes filmu. Jaunajā filmā būs visi jau iepriekšējā filmā iepazītie tēli, izņemot kaķēnu Bruno, kā arī būs jauni varoņi, piemēram, zaķi ar trīs ausīm. Filmas ideja - Izgudrotāju ciemā pazūd akmentiņš, kura meklēšanā iesaistās viss skatītājiem jau pazīstamais pulciņš. Šajā filmā būs daudz interesantu notikumu.

"Jaunajā filmā tiek kombinēts 3D kopā ar zīmēto 2D, radot filmas vidi trīsdimensionālu. Sākotnēji mums bija doma šo filmu taisīt stereoskopisku, lai var skatīties ar brillēm, bet tā kā filmas scenārijs un kadrējums tomēr nebija taisīts tā, lai varētu skatīties ar brillēm, nolēmām no tā atteikties, jo stāts pats par sevi ir ļoti skaits un interesants, kā arī filmā nav paredzēti tik lieli efekti, kuriem būtu nepieciešamība pēc brillēm. Negribējām arī maziem bērniem likt vilkt brilles, jo pat mediķi vēl strīdas par to, cik tas ir veselīgi," norādīja Kalnaellis.

Plānots, ka "Lote un Mēness akmens noslēpums" pie skatītājiem uz ekrāniem varētu nonākt ap Lieldienām, jo maijā filmu iecerēts rādīt Kannu filmu tirgū potenciālajiem pircējiem. Kā uzsvēra producents, viņaprāt, jaunā filma par suņu meitenīti Loti būs interesantāka par iepriekšējo.

Pilnmetrāžas animācijas filmas "Lote un Mēness akmens noslēpums" veidošanai piešķirts arī Nacionālā Kino centra finansējums. Tāpat pirmo reizi ar Latvijas Televīziju plānots attīstīt sadarbības vienošanos, kas paredz, ka televīzija filmā piedalīsies ar nelielu finansējumu. "Daži jautājumi par finansēm vēl ir aktuāli, taču tas noteikti nebūs par iemeslu tam, lai jaunā filma nenonāktu pavasarī pie skatītājiem," sacīja Kalnaellis.

Animācijas filma "Lote no Izgudrotāju ciema" pirmizrādi Latvijā piedzīvoja 2006.gada augustā, savukārt kopš šā gada septembra grāmatnīcās ir atrodama tāda paša nosaukuma grāmata, kurai autors ir igauņu rakstnieks Andruss Kivirehks, bet no igauņu valodas grāmatu tulkojis Guntars Godiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tāda kā svilpšana

Pirms kāda laika pie manis ciemos atnāca kaimiņš, lai parunātu par sadzīviskām lietām. Sarunas nobeigumā, mazliet ieklausījies no dzīvokļa nākošajās skaņās, viņš bažīgi apvaicājās: "Kla...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja