Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Oktobra beigās LNB notiks ikgadējā Krišjāņa Barona konference

No 30. līdz 31. oktobrim Latvijas Nacionālās bibliotēkas Konferenču centrā notiks ikgadējā Krišjāņa Barona konference, kurai dots nosaukums Folklora: vērtības un intereses, informēja

Konferenci rīko Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta (LU LFMI) Latviešu folkloras krātuve, un tā iekļaujas Letonikas VII kongresa programmā.

Pētnieki bija aicināti pieteikt referātus, kas veltīti folkloras sociālās, reliģiskās un nacionālās funkcionalitātes un valstiskā nozīmīguma izvērtējumam.

Divās konferences dienās gaidāmi 24 referāti, konferences dalībnieki pārstāv Latvijas Universitāti – LU LFMI Latviešu folkloras krātuvi, Latvijas vēstures institūtu, Humanitāro zinātņu un Teoloģijas fakultāti, Daugavpils Universitāti, Liepājas Universitāti, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju, Latvijas Mākslas akadēmiju, Valsts Izglītības satura centru un Igaunijas Literatūras muzeju. Priekšlasījumos tiks izvērtēts plašs pētniecisko jautājumu loks – folkloras vērtīguma koncepts publiskajā telpā, folklora mantojuma, tradīcijas un identitātes diskursā, folklora kā nozīmīgs starpdisciplināru zināšanu avots u. c.

30. oktobra pēcpusdienā tiks atvērtas divas grāmatas – Ievas Tihovskas Īsta čigānu mūzika: Autentiskums un etniskums Latvijas čigānu (romu) mūzikā un Sanitas Reinsones Apmaldīšanās poētika teikās, stāstos un sarunās. Abi zinātniskie pētījumi publicēti LU LFMI sērijā Studia humanitarica.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja