Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

papildināta (19:50) Tiks paziņoti Latvijas Literatūras gada balvas nominanti

4. aprīlī tiks paziņoti Latvijas Literatūras gada balvas (LaLiGaBa) nominanti un mūža balvas ieguvējs, informēja Kultūras ministrijas pārstāve Lolita Rūsiņa.

LaLiGaBa ekspertu komisija paziņos literāri augstvērtīgākos darbus Latvijas rakstniecībā 2012. gadā piecās nominācijās: labākais dzejas krājums, labākais prozas darbs, labākais oriģinālliteratūras tulkojums latviešu valodā, labākais Latvijas autora oriģinālliteratūras darbs bērniem un spilgtākā debija.

Balvas ieguvējs katrā no nominācijām tiks paziņots un apbalvots 2013. gada 18. aprīlī plkst. 18 balvu pasniegšanas ceremonijā Dizaina fabrikā. Pasākumā tiks pasniegtas arī vairākas speciālbalvas, kā arī sumināts mūža balvas ieguvējs. 

Šogad pirmo reizi pie laureātiem nokļūs LaLiGaBas lampas, kuras idejas autori ir dizaina studijas Mājo dizaineri Baiba Lindāne un Uģis Gailis. Balvas veidola koncepcijas pamatā ir grāmata kā gaismas simbols, tādējādi atklājot literāri augstvērtīgu darbu spēju izgaismot domāšanas, emociju un sapratnes laukus. Balva kā augstākā atzinība par ieguldījumu Latvijas literatūrā reizē kalpos arī kā funkcionāls interjera priekšmets Latvijas literātu mājvietās, gadu gaitā veidojot simbolisku Latvijas literatūras gaismas lauku.

Vairāk informācijas par katru nominantu, speciālbalvām un mūža balvas ieguvēju un citām aktivitātēm no 4. aprīļa būs pieejama mājaslapā www.laligaba.lv.

Izvērtējot 2012. gada literāro veikumu, Latvijas literatūras gada balvas 2012 ekspertu komisijā strādāja literatūrfilosofe Ieva Kolmane, dzejniece Liāna Langa, dzejniece un tulkotāja Maira Asare, literatūrzinātnieks Jānis Ozoliņš, literatūrkritiķe Anda Baklāne, dzejniece Ērika Bērziņa, literatūrzinātnieks Pauls Daija, rakstniece Dace Rukšāne-Ščipčinska un tulkotāja Mudīte Treimane.

LaLiGaBa nominētās dzejas grāmatas lasīšanai būs pieejamas Vīna Studijās

5. aprīlī plkst 19 Kaņepes Kultūras centrā būs dzirdami nominēto dzejas darbu lasījumi. Savukārt 10. aprīlī plkst. 18 Kalnciema kvartāla kafejnīcā varēs dzirdēt nominēto prozas un tulkojumu darbu lasījumus. 

Latvijas Literatūras gada balva ir nozīmīgākais gada notikums literatūras nozarē Latvijā, kas nodrošina literāro darbu profesionālu izvērtējumu un atzinības izteikšanu izcilākajiem darbiem, kuri gada laikā nākuši klajā Latvijas rakstniecībā. Par balvas norisi kopš 2010. gada kopīgi rūpējas Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja, Latvijas Rakstnieku savienība un Latvijas Literatūras centrs.

Visi pasākumi ir pieejami bez maksas ikvienam interesentam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja