Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Dauderos būs skatāma ārsta Sergeja Ņikuļšina fotogrāfiju izstāde Vēsture kā dekorācija

Latvijas Nacionālā vēstures muzeja Dauderu nodaļā no 18. jūlija līdz 23. augustam būs aplūkojama ārsta Sergeja Ņikuļšina melnbalto fotogrāfiju izstāde Vēsture kā dekorācija, informēja muzeja pārstāvji.

Rīgā dzimušajam Sergejam Ņikuļšinam fotografēšana ir vaļasprieks, ikdienā viņš strādā par ārstu, ir Rīgas Stradiņa Universitātes docents un pētnieks. Taču dēvēt viņu par amatierfotogrāfu nebūtu īsti pareizi, jo viņa darbus raksturo ne tikai tehniskas kvalitātes, bet arī neapšaubāms stāsta dziļums.

Autors caur savas kameras fotoobjektīvu iepazinis un vērojis pilsētu vēsturiskos centrus un to dzīves ritmu tepat Latvijā, kā arī Vācijā, Itālijā, Nīderlandē, Krievijā, Dānijā, Čehijā un Francijā. Nesenais, pagātne un aizmirstība viņa darbos gan savstarpēji kontrastē, gan saplūst ar tagadni. Zināmu paradoksu viņš saredz tajā, ka mūsdienu cilvēki pilsētu vēsturiskās arhitektūras vidi uztver vien kā dekorāciju savai dzīvei, neapzinoties tās spēcīgo iespaidu uz tagadni un viņiem pašiem. Taču cilvēks šajā vidē neizbēgami ir vēstures kodēts pagājības apdzīvotājs.

Izstādē Vēsture kā dekorācija eksponētās fotogrāfijas tapušas dažādās Eiropas pilsētās, un tās vizuālais iespaids paspilgtināts, izmantojot dažādas melnbaltā foto apstrādes tehnikas.

Izstāde tapusi sadarbībā ar DOM Interjera Studija, un tās kuratore ir mākslas vēsturniece Marina Kravčenko – Latvijas Mākslas akadēmijas un Sanktpēterburgas Humanitārās universitātes absolvente, ilggadēja dizaina biroja DOM Interjera Studija un mākslas galerijas DOMMCOM vadītāja.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja