Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Cikls Iknedēļas atklājums noslēgsies ar fotogrāfa Emīla Lacuma izstādi ?

No 26. līdz 31. oktobrim kultūrvietā Tu jau zini kur Tallinas ielas kvartālā norisināsies fotogrāfa Emīla Lacuma izstāde ?, kas būs cikla Iknedēļas atklājums noslēdzošais notikums, informēja cikla rīkotāji.

Darbā ar intriģējošo nosaukumu ? ir attēloti vairāki iekšējo pārdomu un refleksiju slāņi, kā arī to savstarpējā mijiedarbība. Ar darba starpniecību fotogrāfs uzdod vairākus filozofiskus jautājumus, piemēram: "Vai apziņa ir kā kondensāts uz zemapziņas stikla virsmas?", "Vai zemapziņa ir stikls, kuram spējot redzēt cauri, var saskatīt patieso būtību, gaismu?"

Vienlaikus Emīls Lacums tieši uzrunā skatītāju, meklējot atbildes uz to, kas primāri katru no tiem uzrunājis, skatoties uz konkrēto mākslas darbu.

Emīls Lacums ir fotogrāfs, kurš dzimis, dzīvo un strādā Rīgā. Pašlaik studē Latvijas Mākslas akadēmijā, Vizuālās komunikācijas nodaļas maģistrantūrā. Kopš 2015. gada eksperimentē ar fotogrāfiju un tās tehnikām, pārsvarā strādājot ar krāsas negatīvām fotofilmām. Savos darbos mākslinieks manipulē ar semiotiku un cilvēka instinktīvo vēlmi atrast loģisko, radniecīgo un zināmo, paralēli pētot uztveres jautājumus caur fotogrāfijas prizmu.

Mākslinieka daiļradei iespējams sekot šeit.

Izstāžu cikls Iknedēļas atklājums norisinās no 20. jūlija līdz 31. oktobrim, skatītājiem ik pirmdienu piedāvājot iepazīties ar dažādu paaudžu latviešu mākslinieku darbiem.  Piecpadsmit nedēļās pēc kārtas, viena no plašā angāra sienām tiks atvēlēta mākslas ekspozīcijai, vēršot uzmanību laikmetīgās vizuālās mākslas nozīmei kopējā kultūras dinamikā un akcentējot konkrētā autora spēju procesuāli strādāt ar telpu, tai piešķirot papildus nozīmju dimensiju. Nosaukumā ietvertais vārds “atklājums” reflektē gan par ekspozīcijas jeb mākslinieka veikuma publiskas atklāšanas atzīmēšanu, gan arī par plašāka mēroga korelāciju starp vizuālās vides profesionāļiem, tās cienītājiem un nejaušiem atklājējiem.

Emīla Lacuma ekspozīcijas atklāšana: 26. oktobrī, plkst. 19.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja