Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Galerijā Istaba būs skatāma Vilipsōna personālizstāde Diagnosis

No 11. aprīļa galerijā Istaba būs skatāma Vilipsōna jaunākā personālizstāde, kurā mākslinieks atgriezies pie savām pamatvērtībām – tēlniecības un zīmējuma. Izstādei Vilipsōns devis ietilpīgu un daudznozīmīgu apzīmējumu Diagnosis, kas ļauj kavēties minējumos, ko mākslinieks vēlas noteikt, uzzināt, atklāt sev un skatītājiem, informēja galerijas pārstāve Linda Lūse.

"Līdz šim Vilipsōns perfekti izkopis līniju, tagad savas domas, izjūtas licis uz papīra ar tonālo zīmējumu. Skaidru redzējumu un vingru roku prasa abi, taču, iespējams, ka gaismēnu uzbūve, gaišā un tumšā gradācijas prasa tomēr lielāku iedziļināšanos, augstāku meistarības pakāpi, jūtīgumu un izpratni par telpu, laiku. Prieks par virtuozitāti un zināmām dekorativitātes iespējām vairs nav noteicošais, zīmējums savā veidā top par tēlniecību.

Tēmu ziņā izstāde ir ļoti savlaicīga. Laikā, kad sabiedrības lielākā daļa vārda tiešā nozīmē ir slima – politiski, ekonomiski, arī kultūras notikumos, veidos, vērtējumos, izpaudumos – nozīmīgi, ka mākslinieks uzrāda kaites cēloņus. Ja mēģinu tulkot viņa pārdomas, tad palieku pie sāpīgās atziņas, ka kāpjošā drudža līnija nolasās kā vēlme, nekautrība, atļaušanās – publiski urbināt savus degunus un bāzt pirkstus citu degunos. Varētu arī teikt – pašcieņas trūkums, individualitātes neaizsargātība, visa veida intīmo robežu neievērošana. 

Jauninājumi uztverē un atveidē, manuprāt, ļauj saredzēt, ka mākslinieks no dzīves baudītāja, skaistuma cildinātāja, romantiķa pārtapis par dzīves analizētāju, pieredzes sūro atziņu komentētāju, brīdinātāju. Loģisks attīstības ceļš, ko ne katrs var un uzdrošinās iet," par Vilipsōna jaunākās izstādes darbiem saka mākslas zinātniece Ingrīda Burāne. 

Diagnosis ir Vilipsōna sestā personālizstāde galerijā Istaba (vienc.vilipsōnc.vienc. (2009.), Niff-niffs, Naff-naffs, Nuff-nuffs u.c. (2010.), Sievietes–tilti (2011.), Why ne?! (2013.), (3 in1) x 2 (2014.)).

Izstāde skatāma līdz 21. maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja