Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Galerijā M Māksla būs skatāmas Aivara Riekstiņa emaljas

No 7. līdz 14. februārim galerijā M Māksla, kas atrodas modes un izklaides centrā Riga Plaza, būs skatāma metālmākslinieka Aivara Riekstiņa personālizstāde Gleznas. Emaljas. Aivars Riekstiņš strādā rotu dizaina nozarē, bet šajā izstādē varēs redzēt darbus, kas gatavoti karstās emaljas tehnikā. Iedvesmu veidot šāda formāta un tehnikas darbus mākslinieks smēlies pirms vairākiem gadiem notikušajā 3. starptautiskajā emaljas mākslas simpozijā, informēja galerijas pārstāvji.

Aivara Riekstiņa (1954) radošā darba dzīves un domāšanas sākums noteikti ir saistīts ar iestāšanos Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolā, kur interesantu pedagogu vadībā veidojusies viņa pasaules uztvere un vērtības, kuras noteikušas tālāko likteni. Pēc lietišķajiem – 3 gadi metālmākslas studijas Tallinas Mākslas institūtā, no kurienes pārnācis uz Latvijas Mākslas akadēmijas Rūpnieciskās mākslas nodaļu, ko absolvējis 1979. gadā diplomdarba vadītāja Pētera Martinsona vadībā. Izstādēs sācis piedalīties kopš 1976. gada. Jauno mākslinieku apvienībā iestājies 1982. gadā. Mākslinieku Savienības biedrs.

No 1995. līdz 1998. gadam paralēli pedagoģiskajam darbam Aivars Riekstiņš aktīvi piedalījies Starptautiskajās juveliermākslas izstādēs St. Pēterburgā un Maskavā. Tā bija lieliska iespēja redzēt, iepazīt pasaules izcilākos juveliermākslas pārstāvjus un viņu radītos darbus. Šīs tradicionālās izstādes tika rīkotas divas reizes gadā un pārsteidza ar savu vērienīgumu, netradicionālo pieeju. Tas bija laiks, kad radās iespēja izvērtēt savu līdzšinējo radošo darbību, pārliecība pievērsties tādiem materiāliem kā zelts un sudrabs, uztverot to tikai kā līdzekli īstenot savu ieceri, iespēja iepazīt un iegādāties interesantus akmeņus, instrumentus, uzzināt par jaunām tehnoloģijām. Šī Aivaram Riekstiņam bija jauna skola ar savām atklāsmēm. Viņš sāka veikt individuālus pasūtījumus, strādāt ar konkrētu cilvēku, centās izprast katra vēlmes un individualitāti, mācījās atteikties no radoši garlaicīgiem un neinteresantiem darbiem. Ik pa laikam izgatavojis darbus sev un tuviem cilvēkiem, kurus skatītājiem rādījis izstādēs. Sadarbojies arī ar modes māksliniekiem, skaistumkonkursu veidotājiem. 1999. gadā ieguvis izglītības zinātņu maģistra grādu Latvijas Universitātē. 2003. gadā ieguvis humanitāro zinātņu grādu mākslā dizainā Latvijas Mākslas akadēmijā. Pēdējo gadu darbi pamatā atrodas kāda privātīpašumā dažādās pasaules valstīs.

Izstāde galerijā M Māksla skatāma līdz 14. februārim.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja