Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Izstādē apskatāmi Rozentāļu audzēkņu gleznas, grafikas un zīmējumi

Improvizēta jauno mākslinieku pop-up galerija Ikrs šogad notiek Vaļņu ielā 1, galerijā iegādei izliktas Rozentāļu audzēkņu un beidzēju gleznas, grafikas un zīmējumi, kurus apmeklētāji var arī iegādāties, portālu Diena.lv informēja galerija Ikrs pārstāve Ieva Moore.

"Tas ir unikāls brīdis, kad kopā ir apskatāmi tik daudzi šajā gadā jauniešu radīti eļļas darbi. Iegādājoties jauniešu mākslu varētu atrast dāvanas Ziemassvētkiem un atbalstīt jauniešus. Šī reizi gadā sanākšana pop-up galerijā ir iesaukta par Ikru, jo topošie mākslinieki vēl nav lielās zivis, bet mērķē par tādām kļūt," skaidro Moore. 

Mākslas darbu klāstā ir klusās dabas, portreti, plenēru darbi, kompozīcijas uzdevumi un, vienkārši, pašizpausmes darbi. Reizēm ir gleznotas vecmeistaru darbu vai fragmentu kopijas vai arī darbi kāda tradicionāla mākslas virziena ietekmē, piemēram šogad ir vairāki fovisma stila darbi.

"Kāds mākslas kritiķis apmeklējot “Ikru” komentēja, ka darbi esot kļuvuši krāsaināki, salīdzinājumā ar tradicionālo izpratni par latviešu glezniecību," norāda Moore. 

Galerija ir atvērta no 1.-30. decembrim Vaļņu ielā 1 darbadienās un sestdien no plkst.11-20 un svētdien no plkst. 12- 17.

Ikrs ir improvizēta jauno mākslinieku pop-up galerija, kas notiek reizi gadā, katru reizi citā vietā. Galerijā mēnesi apskatei un nopirkšanai tiek piedāvātas eļlas gleznas, grafikas un zīmējumi, ko atnesuši jaunie mākslinieki, kas mācās Rožos un citās mākslas skolās, vai arī jau studē akadēmijā. Ikrs ir noticis 7 gadus un darbus ik reizi atnes 40 līdz 60 jaunie mākslinieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja