Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kad Vilipsōnam atņem melnbalto zīmējumu

No 25. februāra galerijā Istaba būs skatāma Vilipsōna personālizstāde Why ne?!. Pazīstamā grafiķa un tēlnieka cienītājiem šī izstāde ir iespēja ieraudzīt "citu Vilipsõnu", jo līdzās mākslinieka jaunākajai bronzas skulptūrai izstādes pamatekspozīciju šoreiz neveido grafikas, bet gan gleznas jeb "deviņi krāsaini bilžuki", kā tos dēvē pats autors.

"Vilipsõnīga" gan ir un paliek asprātība darbos un to nosaukumos Mūza tā arī neatnāca, Čaks lasa Majakovski, Auf Wiederzehen, Brīvību Villijam u.c.Kas notiek, kad Vilipsõnam tiek atņemts viņam neatņemamais – melnbaltais zīmējums? Izskatās, viņš neviļus atslēdz sevī grafisko domāšanu, uz brīdi kļūstot par gleznotāju, priekšplānā izvirzot krāsu attiecības, konkrētu kolorītu, triepienu, faktūru un citas glezniecības kvalitātes. Un dara to bez prentenzijas pieskaitīt sevi pie gleznotājiem, bet gan ar sev raksturīgo ironiju nosaucot šo "sānsoli" par Why ne ?!.Pašdarinātie rāmji darbojas kā gleznas turpinājums un sastāvdaļa – rāmis kā norūsējis metāls un reizē cietuma režģis, rāmis kā asfalta lējums. Ja tēma pieprasa, tad uz rāmja atrodama arī reāla poga, ledus gabaliņi no kokteiļglāzes vai kurpju šņore. "Krāsainie bilžuki" gleznoti pēdējo pāris gadu laikā, atskaitot vienu  – izstādē ietverto priekšgājēju, kas radies parms divdesmit gadiem.

Ja kāds izstādē jutīsies apmaldījies, nevarēdams atpazīt autoru, tad skulptūra Galwenais naf pupi, bet sirdcniņa situāciju mainīs. Pamatīgais bronzas darbs tā izpildījumā sevī apvieno raupjas formas ar smalkumu, saturā – dziļi aizkustina un atgādina par sirsnību, kas raksturo Vilipsõna būtību.

Izstāde apskatāma līdz 29. martam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja