Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +22 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Klusais klaiņotājs un transcendence. Liepājas muzejā tiks atklātas divas jaunas izstādes

4. jūlijā pulksten 17 tā mazajā izstāžu zālē tiks atvērta starptautisku atzinību guvušā Latvijas stikla mākslinieka un akvarelista Daiņa Gudovska izstāde Ārpasaules klusais klaiņotājs, savukārt 5. jūlijā pulksten 17 Liepājas muzeja anfilādē tiks atklāta mākslinieces Guntas Krastiņas gleznu izstāde Transcendence

4. jūlijā pulksten 17 tā mazajā izstāžu zālē tiks atvērta starptautisku atzinību guvušā Latvijas stikla mākslinieka un akvarelista Daiņa Gudovska izstāde Ārpasaules klusais klaiņotājs. Tajā viņš aicinās palūkoties uz trauslo stikla mākslas pasauli klusa klaiņotāja acīm. Eksponētajos darbos tiek veikts nošķīrums no cilvēka būtības, saglabājot autora iekšējo psiholoģisko uztveres būtību.

"Daiņa Gudovska stikla skulptūras spēj pārsteigt, tās ir piesātinātas un vienlaikus vieglas, slēpjot saspringto nervu, kas uztur dzīvības vibrācijas sajūtu. Savos darbos viņš apzināti abstrahē tiešo realitātes izpausmi," raksturo izstādes veidotāji. Tā būs aplūkojama līdz 1. septembrim.

Savukārt 5. jūlijā pulksten 17 Liepājas muzeja anfilādē tiks atklāta mākslinieces Guntas Krastiņas gleznu izstāde Transcendence, kuras ideja ir radusies intuitīvi pēdējo četru gadu notikumu iespaidā, kad pasauli pāršalca pandēmija un ziņas par karu Ukrainā, radot mākslinieces zemapziņā vīzijas un tēlus, nereti pārpasaulīgus un transcendentālus. Šo ekspozīciju veido trīs cikli: Intuīcija, Modus operandi un Transcendence.

Cikls Intuīcija ir tapis brīdī, kad karš Ukrainā vēl nebija sācies, bet bija nolasāms transcendentāli. Pēdējais tā darbs tika radīts dienu pirms kara sākuma. Ciklā Modus operandi ir redzami tēli un zīmes, kas norāda uz cilvēku darbībām, vai tās būtu cīņas, alkas, mīlestības vai prieka meklējumi. Transcendence ir jaunākais cikls, kas sevī apvieno abus iepriekšējos, atainojot to, kas eksistē ārpus sajūtu, apziņas, cilvēka pieredzes, galīgās un empīriskās pasaules robežām.

"Lai gan nepilnos četros gados piedzīvotie notikumi ir smagi, izstādē skatāmo darbu sižeti un tēli vieš pozitīvas emocijas un cerību, ka notikumi sakārtosies tiem lemtajā kārtībā un risinājums būs labvēlīgs visiem," akcentē izstādes veidotāji. Tā būs apskatāma līdz 11. augustam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja