Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Košas gleznas, porcelāns, fotogrāfijas - Jūrmalā sākas jauna izstāžu sezona

Jūrmalas muzeji un izstāžu zāles mākslas baudītājiem piedāvā apskatīt jaunas izstādes – 365 porcelāna krūzītes, stikla ziedu pumpurus, fotogrāfijas, košas gleznas un trīsdimensionālus tēlniecības darbus.

Trīs mākslinieku izstādes Jūrmalas muzejā

Jūrmalas muzejā (Tirgoņu ielā 29) līdz 27. martam norisinās trīs mākslinieku izstādes – kamīnzālē skatāma jaunās gleznotājas Dagnes Ventiņas personālizstāde Un es esmu gatavs mirklim, bet otrā stāva zālēs – gleznotājas Ditas Lūses un tēlnieka Matiasa Jansona kopizstāde Laiktelpa. Muzejs atvērts trešdienās–svētdienās plkst.10.00 –17.00.

 

Martas Ģibietes stikla darbi Bulduru Izstāžu namā

Bulduru Izstāžu namā (Muižas ielā 6) līdz 16. aprīlim apskatāma stikla mākslinieces Martas Ģibietes izstāde Nākamā pietura – Pavasaris. Māksliniece strādā dažādās tehnikās, taču atpazīstamību ieguvusi ar neparastā veidā radītiem telpiskiem stikla darbiem dažādos mērogos. Stikla skulptūras ir ģeometriskas, bet vienlaikus arī poētiskas, māksliniece tās radījusi, asprātīgi apejot stikla tehnoloģiju sarežģīto dabu. Izstāžu nams atvērts otrdienās sestdienās plkst.10.00– 17.00.

 

Airas Lesiņas porcelāns Jūrmalas Kultūras centrā

Jūrmalas Kultūras centrā (Jomas ielā 35) apskatāma keramiķes Airas Lesiņas 365 porcelāna krūzīšu izstāde Gads. Mākslinieces darbu formas ir lakoniskas, ar izsmalcinātu faktūru vai virsmas pulējumu, kuru papildina grafisks zīmējums. Izstāde apskatāma līdz 30. aprīlim, pirmdienās–piektdienās plkst.13.00–18.00, sestdienās plkst.11.00–18.00.

 

Rainis un sapnis par Itāliju un fotoizstāde Raiņa un Aspazijas vasarnīcā

Līdz 30. aprīlim Raiņa un Aspazijas vasarnīca (Jāņa Pliekšāna ielā 5/7) aicina uz Dantes Aligjēri biedrības mākslinieku izstādi Rainis un sapnis par Itāliju. Gleznās un medaļās atklājas Raiņa un mākslinieku mīlestība pret valdzinošo Itāliju, to papildina arī materiāli par Raiņa ceļojumu uz šo saulaino zemi.

Līdz 2. aprīlim muzejā skatāma arī fotogrāfa Aivja Šmuldera fotoizstāde Kaprīzes. Izstādes fotogrāfijās autors nav meklējis realitātes dokumentālu attēlojumu, tēlu rada kopsalikumi, izmantojot montāžas paņēmienu. Muzejs atvērts otrdienās–sestdienās plkst. 10.00–17.00. Ieejas maksa 2 eiro; skolēniem, studentiem, pensionāriem 1 eiro. Ģimenes biļete 3 eiro.

 

Ceļojošā izstāde – Juris Kronbergs. tur un te | där orch här Bulduru bibliotēkā

Bulduru bibliotēkā (Edinburgas prospektā 89) apskatāma Zviedrijas latviešu dzejniekam, tulkotājam un atdzejotājam Jurim Kronbergam veltīta ceļojoša izstāde tur un te | där orch här. Izstāde veidota, izmantojot Jura Kronberga paša vākto arhīvu. Tā izkārtota kastēs, kas viņa dzīvē ieņēmušas nozīmīgu lomu. Dzīvojot un pārvietojoties starp Zviedriju un Latviju, tajās ceļojušas gan grāmatas, gan rokraksti, gan citi svarīgi dokumenti. Uz kastēm ir QR kodi, tos nolasot, var klausīties dzejnieka iemīļoto mūziku un dziesmas ar viņa vārdiem. Ceļojošā izstāde apskatāma līdz 31.martam, otrdienās–piektdienās plkst.10.00–18.00, sestdienās plkst. 10.00–16.00.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja