Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Latvijas mākslinieki iegūst vairākus apbalvojumus starptautiskajā Kaļiņingradas-Kēnigsbergas Grafikas mākslas biennālē

Latvijas mākslinieki, piedaloties Kaļiņingradas apgabala Mākslas galerijā notiekošajā XI Baltijas jūras valstu Grafikas mākslas biennālē Kaļiņingrada-Kēnigsberga, ieguvuši vairākus apbalvojumus.

Starptautiskajā mākslas projektā, kas norisinās kultūras forumā ARS Baltica, piedalās deviņas Baltijas jūras reģiona valstis. Latviju biennālē šogad pārstāv trīs mākslinieki - Latvijas Mākslas akadēmijas absolventi Elīna Alka un Reinis Eglītis, kā arī maģistrante Līva Rutmane, aģentūru LETA informēja biennāles Latvijas ekspozīcijas kuratore Ausma Šmite.

Biennālē starptautiska žūrijas komisija piešķir apbalvojumus, trīs prēmijas un Grand Prix. Šogad vienu no prēmijām saņēmusi Rutmane, savukārt Eglītis ieguvis balvu par oriģinālāko risinājumu darba tehnikā. Atzinīgi novērtēta arī Latvijas ekspozīcija, saņemot speciālbalvu par kuratora darbu.

Visi trīs jaunie mākslinieki līdz šim jau piedalījušies izstādēs gan Latvijā, gan ārvalstīs. Izmantojot glezniecības un grafikas sintēzi, Alka nepiespiesti šķērso un pārvieto abu tēlotājas mākslas veidu robežas. Rutmanes lielformāta zīmējumos redzamas atsauces uz popkultūru un digitālo mākslu, kamēr Eglīša darbos parādās pāreja no plaknes uz apjomu, un tajos uzsvērta grafikas mākslā tik svarīgā materiāla - papīra - īpašības.

XI Baltijas jūras valstu Grafikas mākslas biennāles Kaļiņingrada-Kēnigsberga izstāde apskatāma Kaļiņingradas apgabala Mākslas galerijā līdz 15.oktobrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja